/ - JAKOV MILATOVIć- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
13/01/2024 u 08:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović čestitao Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori: Prilika da učvrstimo veze i proslavimo raznolikost

Ujedinjeni u poštovanju prema različitostima, možemo zajedno graditi mostove koji povezuju naše kulture i tradicije, istakao je predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitku povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori, predsjedniku Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimiru Dekoviću i svim pripadnicama i pripadnicima hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

- Želim istaći da ovaj važan dan predstavlja priliku za odavanje počasti bogatoj kulturnoj baštini koju članovi hrvatske zajednice kontinuirano obogaćuju i brižno čuvaju. Današnji dan je prilika da se prisjetimo naše zajedničke prošlosti, učvrstimo veze i proslavimo raznolikost koja nas čini jačima. Vaša neumorna predanost očuvanju kulturnog nasleđa kao i dugogodišnji doprinosi izgradnji zajednice nisu samo vrijednosti koje se cijene, već i temelji na kojima počiva naša multietnička i multikulturalna stvarnost, naveo je Milatović.

Istakao je izuzetan značaj hrvatskog naroda u Crnoj Gori, čije prisustvo ne samo da obogaćuje društvo, već i značajno doprinosi raznolikosti na kulturnoj sceni.

- Samo ujedinjeni u poštovanju prema različitostima, možemo zajedno graditi mostove koji povezuju naše kulture i tradicije, čime oblikujemo budućnost koja će biti otvorena, inkluzivna i prosperitetna za sve. Neka ova čestitka bude izraz mog dubokog poštovanja prema vašim doprinosima i želja za daljim uspjesima, stoji u čestitci predsjednika Milatovića, poručio je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:19