/ - JAKOV MILATOVIć
16/10/2023 u 15:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović na promociji spotova himne Crne Gore i EU i otvaranja galerije RTCG

On je kazao da je moć medija velika i važna za demokratsku transformaciju društva

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović prisustvovao je prezentaciji spotova himne Crne Gore i Evropske unije, u produkciji Radio Televizije Crne Gore, i otvorio galeriju javnog servisa.

- Kao Predsjedniku države čija je dužnost promocija i zaštita državnih simbola, među kojima i himne Crne Gore, srećan sam da je ona dobila kvalitetan vizuelni iskaz uz magičan vokal naše Tamare Rađenović. Kao snažnom zagovorniku ulaska Crne Gore u Evropsku uniju, posebno me raduje da su, simbolično, ekranizovani i taktovi zajedničke, evropske Ode radosti, ukazujući jasno na pravac kojim želimo da idemo kao društvo. Kao pokloniku kulture i umjetnosti, drago mi je da se kroz geslo “Umjetnost je na RTCG-u” i otvaranje galerije Radio Televizije Crne Gore, vraća u fokus ono što je jako važno a što, čini mi se, često zaboravljamo u vrtlogu političke svakodnevice – to su kultura i svaralaštvo koji obogaćuju duh i vraćaju naše društvo na pravi put, našu zajedničku magistralu- naveo je on.

image
- JAKOV MILATOVIć

- Kao građaninu Crne Gore važno mi je da je javni servis i kroz ovakve projekte posvećen jačanju društvene kohezije i svakodnevnom obogaćivanju sadržaja na način kako to čine i mediji u razvijenim državama Evrope i svijeta, i upravo vam na ovome najviše i čestitam- poručio je predsjednik Milatović.

On je kazao da je moć medija velika i važna za demokratsku transformaciju društva.

- U tom kontekstu Radio televizija Crne Gore ima posebnu obavezu i odgovornost da objektivnim izvještavanjem i kvalitetnim informativnim, obrazovnim i kulturnim programom doprinosi informisanju i edukaciji cjelokupnog crnogorskog društva. Vjerujem da će dugoročno i sistemsko planiranje prepoznato Strategijom razvoja RTCG-a u narednom periodu kao i izmjena seta medijskih akata, doprinijeti još kvalitetnijem radu ove ustanove, koji je već prepoznat kroz rast povjerenja građana u istraživanjima javnog mnjenja. Na tom putu, institucija Predsjednika Crne Gore biće uvijek partner javnom servisu u promociji slobode medija i izražavanja, ali i promociji umjetničkih vrijednosti koje nas, na kraju dana, sve spajaju. Umjetnost nije samo na RTCG-u - umjetnost je u Crnoj Gori- zaključio je predsjednik Milatović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:06