Jakov Milatović / - FOTO: PREDSJEDNIK
27/01/2024 u 11:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Žrtve Holokausta podsjećaju na važnost obrazovanja o prošlosti kako bi gradili bolju budućnost

Njihova patnja i stradanje nas obavezuju da se borimo protiv svakog svakog oblika diskriminacije i nasilja te da gradimo svijet u kojem će svaka osoba biti poštovana i cijenjena, bez obzira na razlike koje nas čine jedinstvenim, naveo je on

Holokaust ostaje duboka rana u ljudskoj istoriji koja nas podsjeća na posljedice koje su se dogodile kada su predrasude i govor mržnje postali politika, a diskriminacija dovela do sistematskog uništavanja nevinih života Jevreja, Roma, osoba sa invaliditetom, političkih neistomišljenika i ljudi koji su pripadali različitim etničkim, vjerskim i političkim grupama, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

On je na društvenoj mreži X naveo da odaje počast svim nevinim žrtvama nacističkog režima čiji su životi bili obilježeni nezamislivom patnjom i strahotama.

- Njihova patnja i stradanje nas obavezuju da se borimo protiv svakog svakog oblika diskriminacije i nasilja te da gradimo svijet u kojem će svaka osoba biti poštovana i cijenjena, bez obzira na razlike koje nas čine jedinstvenim. Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta nas podsjeća i na važnost obrazovanja o prošlosti kako bi iz nje mogli učiti i graditi bolju budućnost. Holokaust je trajni podsjetnik na opasnosti koje proizlaze iz širenja mržnje i netrpeljivosti, te je naša odgovornost kao društva osigurati da se tragedije poput ove nikada više ne ponove, napisao je Milatović.

Poručio je da ovo sjećanje trreba da bude motivacija da neprekidno radimo na izgradnji pravednijeg, tolerantnijeg i humanijeg društva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:20