Dukaj u posjeti SAD-u / - MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE
24/11/2022 u 10:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministar Dukaj u SAD-u: Unapređenje saradnje u oblasti sajber bezbjednosti

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse i saradnje u mnogim oblastima

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, sastao se danas u Mičigenu sa visokim zvaničnikom države Mičigen, Markom Tisdelom i odbornikom grada Livonije Robom Gjonajem.

Na sastanku je bilo riječi o modalitetima unapređenja saradnje u oblasti sajber bezbjednosti, reforme javne uprave, a posebno digitalne transformacije i profesionalizacije javne uprave.

- Ministar Dukaj je istakao da su američka iskustva u oblasti digitalizacije javnih usluga dobar primjer, te da u narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru, saopštili su iz Ministarstva.

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse i saradnje u mnogim oblastima.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik udruženja iz Mičigena “Jehona e Malësisë” Vilson Sinishtaj, kao i sekretar tog udruženja Agron Dedivanaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. februar 2023 07:30