/ - ARHIVA DANA
13/12/2022 u 19:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete obezbijedilo sve preduslove za onlajn nastavu

Zavod za školstvo je podsjetio direktore škola na Preporuke za realizaciju nastave na daljinu u Crnoj Gori koji je ranije upućen obrazovno-vaspitnim ustanovama

U skladu sa novonastalim okolnostima Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku da se do kraja radne nedjelje nastava izvodi onlajn u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

S tim u vezi, Zavod za školstvo je podsjetio direktore škola na Preporuke za realizaciju nastave na daljinu u Crnoj Gori koji je ranije upućen obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo sve preduslove da se za onlajn nastavu koristi Microsoft Teams platforma.

Podsjećamo, na sajtu www.digitalnaskola.edu.me, u dijelu Digionica, nalaze se digitalni sadržaji za djecu (među kojima i materijali sa sajta Ucidoma). Digionici se pristupa sa edu.me nalogom, koji se koristi i za Teams aplikaciju.

U nadi da će se što prije obezbijediti uslovi za prelazak na redovnu nastavu, Ministarstvo prosvjete poziva na strpljenje, kako učenika tako i njihovih roditelja, uz podsjećanje da nam je bezbjednost naše djece i zaposlenih najvažnija.

Takođe, Zavod za školstvo apeluje da se nakon povratka redovnoj nastavi vodi računa o opterećenosti učenika prilikom pravljenja rasporeda pisanih provjera znanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:13