/ Фото: Митрополија
12/07/2021 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије: Љубав према Русији је братска, не промовишемо њихову политику

На такав начин градимо и будућност, поручио је митрополит

Црна Гора треба да памти старе освештане везе са Русијом и не треба да их заборавља, а тиме се не промовише никаква политика, него братска љубав, казао је данас митрополит црногорско-приморски на молитвеној прослави Петровдана у Цетињском манастиру.

Митрополит је одржао саборну бесједу поводом овог великог хришћанског празника, и доласка митрополита кемеровског и прокопијевског Аристарх из Руске православне цркве.

Митрополит Јоаникије је истакао да је митрополит Аростарх учинио много за повезивање Црне Горе са његовом Епархијом.

image
Фото: Митрополија

- Наша Цетињска богословија се побратимила са богословијом у његовој Митрополији. Иако је наш драги владика у далеком Сибиру својом љубављу је учинио његов народ и његову епархију нама веома блиском, и то је велика радост. Из хладног Сибира дошла нам је топлина вјере и љубави, доброте и братског осећања, које не могу раздвојити никакве границе, јер у вјери граница нема- казао је митгрополит. 

Навео је да је преко Митрополита Аристарха и амбасадора Владислава Масленикова у Црној Гори присутна и руска држава и Руска православна црква.

- Црна Гора треба да памти старе освештане везе са Русијом и не треба да заборавља и ми тиме не промовишемо никакву политику, него промовишемо братску љубав и обнављамо памћење. На такав начин градимо и будућност- поручио је митрополит. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:49