Ministarstvo prosvjete / - DAN
17/10/2023 u 14:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MO: Prijavljivanje za Program stručnog osposobljavanja počinje sjutra

Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje

Prijavljivanje korisnika za učešće u Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem počinje sjutra u 15 sati, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Prijavljivanje za buduće korisnike Programa elektronskim putem, preko portala eUprave, trajaće do 18. novembra do 15 sati.

- Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje. Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem. Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na portalu eUprave - zaključeno je u saopštenju iz Ministarstva prosvjete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:54