Potpisivanje kolektivnog ugovora / - MUP
21/04/2023 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: Nakon 30 godina potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u MUP-u

Adžić je Kolektivni ugovor potpisao sa predsjednicima reprezentativnih sindikata MUP-a i Uprave policije

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić danas je u Vili Gorica sa predsjednicima reprezentativnih sindikata MUP-a  i Uprave policije potpisao Kolektivni ugovor za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Adžić je ovom prilikom istakao zadovoljstvo što su službenici danas prvi put dobili Kolektivni ugovor kojim se uređuju njihova prava i obezbjeđuju mnoge povoljnosti, saopšteno je iz MUP-a. Današnji čin potpisivanja se može smatrati velikim uspjehom, koji je rezultat posvećenosti menadžmenta MUP-a  i predstavnika Sindikata, a na zadovoljstvo svih zaposlenih u MUP-u i Upravi policije.

Kako je istakao, pored značajnih  benefita koji se odnose na uvećanja koeficijenta, povećanja prekovremenih sati, obaveze isplate jubilarnih nagrada, stvaraju se preduslovi i za efikasnije rješavanje stambenih potreba zaposlenih.

- Uz sve prethodne napore koje smo ulagali kako bi službenicima koji rade vrlo zahtjevne poslove obezbijedili bolje uslove, danas smo Kolektivnim ugovorom dodatno potvrdili opredijeljenost da unapređujemo materijalni status i  obezbjeđujemo kvalitetnije uslove života za zaposlene, kazao je Adžić i dodao da je siguran da će se u narednom periodu nastaviti u tom pravcu.

Mladen Šuškavčević, predsjednik Sindikata Uprave policije i Danilo Radunović, predsjednik Sindikata MUP-a izrazili su veliku zahvalnost ministru i menadžmentu MUP-a koji su prepoznali značaj potpisivanja Kolektivnog ugovora i u proteklom periodu intenzivno radili na kreiranju najpovoljnijeg rješenja.

Poručili su da policijski službenici i službenici MUP-a imaju sada mnogo razloga za zadovoljstvo i dodatan motiv za postizanje još boljih rezultata u radu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:07