Naida Nišić / - FOTO: VLADA/ DJORDJE CMILJANIC
16/02/2024 u 15:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nišić: Spremni smo da prihvatimo porodice stradalih u požaru u Baru

Dva djeteta, tinejdžerka i žena stradali su u požaru koji je juče izbio u barskom romskom naselju pod Volujicom

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je spremno da prihvati svih 40 porodica, odnosno lica i da ih smjesti na adekvatan način u jednu od ustanova koja se bavi socijalnom i dječjom zaštitom, a koja je  apsolutno pripremljena što se tiče grijanja, hrane i svega da se porodice osjećaju sigurno i bezbjedno, saopštila je čelnica tog resora Naida Nišić.

Ona je kazala da smo juče svjedočili teškoj tragediji koja je zadesila Crnu Goru, odnosno grad Bar.

Dva djeteta, tinejdžerka i žena stradali su u požaru koji je juče izbio u barskom romskom naselju pod Volujicom.

- Ono što smo mi zajedno iskomunicirali sa premijerom Vlade Crne Gore i cijelom Vladom je da budemo vrlo umjereni sa posebnim senzibilitetom kad je ova tema u pitanju, a da pri tom apsolutnu podršku pružimo porodicama onoliko koliko uopšte u ovom trenutku bi mi njih mogli da utješimo - dodala je Nišić.

Kazala je i kako su juče bili na terenu, da će biti i danas tu, te da su u stalnoj komunikaciji sa Centrom za socijalni rad u Baru, sa svim službama Opštine Bar kao i sa predsjednikom te opštine.

- Ono što je želja porodica stradaluh zaista bila, a što smo u obavezi da ispoštujemo, je da pratimo njihov osjećaj, da će oni čim se budu stvorili uslovi, odnosno nakon sahrane, biti smješteni u našu javnu ustanovu gdje će ostati sve dok mi sa Opštinom Bar, odnosno predstavnicima Opštine Bar i Vladom Crne Gore, odnosno resornim Ministarstvom i Centrom za socijalni rad, adekvatno ne usaglasimo kako dugotrajno da riješimo njihovo pitanje - navela je Nišić.

Rekla je i da želi da informiše javnost da je u komunikaciji sa premijerom dobila apsolutna ovlašćenja da uradi sve što je neophodno da te porodice budu adekvatno zbrinute.

- Još jednom naglašavam, pratimo njihov sentibilitet uvažavajuci njhov osjećaj povodom tragedije koju su pretrpjeli. Naglašavam da ćemo mi pored toga što ćemo privremeno smjestiti i obezbijediti porodice sa svim što je potrebno, od ponedeljka strateški djelovati sa Opštinom Bar, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, mi kao resorno Ministarstvo, naravno i premijer Crne Gore, koji će o svemu biti adekvatno informisan, a čiju podršku imamo, kao i ostalih članova Vlade, tako da sigurno podrška porodicama stradalih, od strane Vlade Crne Gore, neće izostati - zaključila je Nišić.

Novi detalji tragedije u Baru: Tetka stradala pokušavajući da spasi brataniće

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 01:27