/ фото: antenam.net
26/05/2021 u 11:57 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новинар Драган Бурсаћ добио пријетње смрћу

Запрепастила ме је отвореност и намјера и одлучност особе која стоји иза овог профила, казао је Бурсаћ

Босанскохерцеговачки новинар и колумниста Драган Бурсаћ добио је отворене пријетње смрћу из Црне Горе, гдје такође објављује своје колумне. Пријетње Бурсаћу објављене су на Фејсбук /Фацеебоок/ налогу особе која се представља као Марко Апрцовић, јавља МИНА.

- Ја сам мртав озбиљан, убићу те провириш ли икада у ЦГ. Метак у главу и поздрав- навео је Апрцовић.

Бурсаћ је у изјави за портал Радиосарајево.ба потврдио да је ноћас примио експлицитне пријетње смрћу из Црне Горе.

- Запрепастила ме је отвореност и намјера и одлучност особе која стоји иза овог профила. Заиста не знам о каквом профилу личности се ради, што у крајњој инстанци и није мој посао- казао је Бурсаћ.

Он је рекао да ће пријетњу пријавити Министарству унутрашњих послова, Удружењу новинара БиХ и црногорским колегама.

- Наравно, настављам са радом, али оваква слобода људи који би одузимали животе је индикативна. То није само став појединца, то је резултат токсичне средине у којој узрастају овакви-  навео је Бурсаћ.

СДП снажно осуђује пријетње упућене угледном новинару Бурсаћу и позива надлежне органе да хитно открију идентитет починиоца овог гнусног чина и истог процесуирају и адекватно казне.

- Бурсаћ је препознат као новинар који експлицитно и отворено критикује нарастајући национализам, клерикализам и све оне тенденције у друштвима региона које неодољиво подсјећају на покушај реанимације анахроне политике сукоба с краја прошлог вијека. Нажалост, аутор ових пријетњи, као и многи други, проналазе охрабрење за своје примитивно понашање и ригидне и ретроградне ставове управо у друштвеном и политичком амбијенту који је био карактеристичан за недавну прошлост а који се поново настоји створити- саопштено је из те партије.

Бошњачка странка такође осуђује пријетње упућене новинарима Дарку Шуковићу и Драгану Бурсаћу.

- Неслагање са уређивачком политиком или са изнешеним ставовима новинара не може бити изговор за пријетње било коме. Медијске слободе су од посебне важности за европски пут Црне Горе. Држава мора да покаже снажну одлучност у правцу заштите новинара- саопштено је из те партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:23