Psi iz azila čekaju na udomljenje / - NVO SPAS
10/02/2023 u 22:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NVO sPas: Damjanović da udomi štene i da primjer empatije

Pozivamo ministra finansija Aleksandra Damjanovića da udomi neko od troje štenaca, o kojima brinu stanari jednog kvarta u Podgorici i time da primjer kako se može doprinijeti u rješavanju problema bezdomnih životinja, saopštili su iz NVO sPas

Troškovi azila, a samim tim i boravak više stotina pasa u njima može biti smanjen programima uhvati-steriliši-pusti, kojima se bezdomni psi veterinarski tretiraju u azilima, a zatim označeni vraćaju na poznatu teritoriju - čime se smanjuje strah a podstiče empatija kod građana/ki, saopštili su iz NVO sPas.

image

Psi iz azila čekaju na udomljenje

- NVO SPAS

- Pozivamo ministra finansija Aleksandra Damjanovića da udomi neko od troje štenaca, o kojima brinu stanari jednog kvarta u Podgorici i time da primjer kako građani/ke mogu doprinijeti u rješavanju problema bezdomnih životinja - saopštili su iz NVO sPas.

Ističu da psi ne treba da žive na ulicama, a ni u azilima, već u domovima u kojima će biti voljeni i gdje će nekoga bezuslovno voljeti.

image

Psi iz azila čekaju na udomljenje

- NVO SPAS

Kao i u prošloj kampanji, udomitelji će biti u obavezi da potpišu ugovor o udomljenju prilikom preuzimanja ljubimca, što je pravilo naše organizacije kako prema ministrima/arkama tako i prema svim ostalim građanima/kama.

image

Psi iz azila čekaju na udomljenje

- NVO SPAS

- Takođe, pozivamo i Vladu u tehničkom mandatu da se pozabavi problemom i zabrinjavajućom situacijom bezdomnih i napuštenih životinja, na adekvatan i sistematski način. Podsjećamo da smo prije nekoliko godina, zajedno sa 20-ak organizacija, dali predlog za rješenje problema poput: ukidanja poreza na veterinarske usluge sterilizacije/kastracije pasa i mačaka i subvencionisanje ovih usluga; uvođenje Nacionalnog mjeseca besplatnih sterilizacija/kastracija; kao i sveobuhvatnu kampanju i edukaciju stanovništva o humanim načinima smanjenja prekobrojnosti populacije pasa i mačaka - navode iz NVO sPas.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 03:07