Duško Knežević / - DAN
14/08/2023 u 09:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbrana Kneževića: Ovakvu optužnicu protiv Stijepovića u aferi “Koverta” formirao je Katnić

Odbrana Duška Kneževića obavještava javnost da je iznenađena okolnošću da se bivšem gradonačelniku na teret stavlja krivično delo Pranje novca

Povodom vijesti da je Viši sud u Podgorici, četiri i po godine od otkrivanja afere “Koverta”,  potvrdio optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Miga Stijepovića, okrivljenog za pranje novca, oglasila se odbrana Duška Kneževića, koji je bio žrtva političkog reketiranja i iznude od strane Demokratske partije socijalista čiji je lider bio Milo Đukanović, uoči izbora 2016. godine.

“Odbrana Duška Kneževića obavještava javnost da je iznenađena okolnošću da se bivšem gradonačelniku na teret stavlja krivično delo Pranje novca.

U konkretnom slučaju, riječ je o krivičnom djelu Iznude, imajući u vidu da je u tom krivičnom djelu Duško Knežević bio oštećeni, i da je taj novac morao da dâ po nalogu Mila Đukanovića, Slavoljubu Stjepoviću.

Odbrani Duška Kneževića i dalje ostaje nejasno kako je moguće da je ovakva kvalifikacija opstala, iako je poznato da je ovakvu kvalifikaciju Pranja novca, bez ikakvog razumnog objašnjenja, formirao bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić, a po nalogu Mila Đukanovića.

U toku krivičnog postupka, ovoga puta još jednom podsjećamo javnost, Milivoje Katnić je vršio pritisak na vozače Duška Kneževića da priznaju netačnu stvar, a u konkretnom slučaju reči je bilo o pritisku da se prizna da je novac korišćen za finansiranje Demokratskog fronta. Velika je sreća, odnosno srećna okolnost, što su vozači u toj situaciji ostali čestiti i časni i nisu podlegli ovom pritisku specijalnog tužioca, a posljedice drugačijeg razvoja događaja možemo da samo pretpostavimo, a sigurno je da bi one bile nesagledive.

Očekujemo da će se Slavoljubu Stjepoviću suditi za krivično djelo za koje je odgovoran, a riječ je o krivičnom djelu Iznude, zapravo o državnom reketu nad Duškom Kneževićem, a ne za djelo koje je, da bi Stjepovića izvukao iz afere, formirao Milivoje Katnić.

Takođe očekujemo da se u odnosu na Milivoja Katnića preduzmu zakonom predviđene mjere i radnje zbog nezakonitog pritiska na vozače da u svojim iskazima iznesu lažnu činjenicu, a koju izjavu im je pripremio upravo Milivoje Katnić, da je taj novac uzet za potrebe Demokratskog fronta, a ne da je navedeni novac Slavoljub Stjepović uzeo za izbornu kampanju DPS-a, a po zahtjevu Mila Đukanovića.

Uvjereni smo da cjelokupna javnost u Crnoj Gori očekuje da ovakvo postupanje Milivoja Katnića bude procesuirano”, kaže se u saopštenju odbrane Duška Kneževića koje su potpisali advokati Miloš M. Vuksanović i Zdravko Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:18