tunel depo / - FOTO: VLADA CRNE GORE
02/11/2023 u 11:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ODT još nije dobilo spisak stvari ukradenih iz depoa

Rukovodilac ODT-a Duško Milanović je naveo da su se obraćali predsjedniku Višeg suda u dva navrata, ali da nijesu dobili konačan spisak stvari koje nedostaju u depou

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) još nije dobilo spisak stvari ukradenih iz depoa Višeg suda u Podgorici, kazao je rukovodilac tog ODT-a Duško Milanović, navodeći da se još ne zna ko je naredio kopanje tunela ispod zgrade suda.

Milanović je, u emisiji Link na Televiziji Crne Gore, rekao da je istraga u toku.

On je naveo da su se obraćali predsjedniku Višeg suda u dva navrata, ali da nijesu dobili konačan spisak stvari koje nedostaju u depou.

Milanović je dodao da su se, takođe, obratili i vršiteljki dužnosti predsjednice Vrhovnog suda, sa molbom da se urgentno popišu stvari koje su nestale i tako ubrza istraga.

Na pitanje kada bi predmet „Tunel" mogao iz ODT-a preći u nadležnost Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), on je odgovorio da će, ako se ispune uslovi da predmet preuzme SDT, dostaviti ga.

„Jedan od uslova je slučaj stvaranja kriminalne organizacije, koji prema našem mišljenju za sada nije ispunjen", kazao je Milanović.

"U interesu svih nas je da se nađu počinioci ovih djela, a posebno nalogodavci“, rekao je Milanović.

On je dodao da je ODT izuzelo tragove, naredilo brojna vještačenja, što će, kako je rekao, koristiti u daljem postupku ko god ga radio.

"Najbitnije da se svi dokazi pribave, vještačenja sprovedu i utvrdi materijalna istina, a onda ćemo, nadamo se, doći do nalogodavaca", istakao je Milanović, prenosi Portal RTCG.

Komentarišući informaciju da se tokom šest godina nakupilo više od hiljadu "živih" predmeta, on je kazao da taj broj ide i preko tri hiljade, ako se obuhvati duži vremenski period.

Milanović je pojasnio da su ti predmeti dodijeljeni tužiocima koji su u međuvremenu promijenili tužilaštvo, pošli u penziju, promijenili profesiju.

„Oni su arhivirani, evidentirani kao nezavršeni, i vremenski period je doveo do toga da dođe do velikog broja zastara. Građani su zaslužili da državni tužioci preduzimaju radnje i iniciraju vještačenja kako bi se otkrili počinioci djela", rekao je Milanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:35