/ Центар за грађанско образовање - ЦГО
31/05/2021 u 08:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Панел дебата: „Различити путеви – заjедничке вриjедности“

Уводна излагања имаће Алекса Бечић, предсjедник Скупштине Црне Горе, и Далиборка Уљаревић, извршна директорка ЦГО-а

Центар за грађанско образовање (ЦГО) данас ће у Плавом салону Скупштине Црне Горе од 10 до 12 часова организовати панел дебату „Различити путеви – заjедничке вриjедности“, у оквиру обиљежавања мjесеца Европе. Уводна излагања имаће Алекса Бечић, предсjедник Скупштине Црне Горе, и Далиборка Уљаревић, извршна директорка ЦГО-а.

На централном панелу „Живе ли европске вриjедности и стандарди у Црноj Гори – гдjе смо на путу ка ЕУ?“ своjе ставове ће изниjети др Николета Ђукановић са Универзитета Доња Горица, Андро Мартиновић, редитељ и директор Црногорске кинотеке, др Jована Маровић, директорка НВО Политикон, Балша Брковић, књижевник и уредник додатка Арт у НД „Виjести“. Модераторка Тамара Милаш, координаторка програма Људска права у ЦГО-у, истиче да је панел дебата дио проjекта „Различити путеви – заjедничке вриjедности“ коjи jе подржан од стране Европске униjе, у оквиру програма Европа за грађане, а коjи ЦГО реализуjе у сарадњи са њемачким фондациjама Хинрих Бол и Форума ЗфД, као и Инициjативом младих за људска права из Загреба и Удружењем за модерну историjу из Сараjева.

Општи циљ проjекта jе да адресира потребу за jачањем свиjести о заjедничкоj историjи, миру, европским стандардима и наjбољим праксама кроз подстицање дебата, размишљања и развоjа мрежа релевантних актера коjи промовишу европске вриjедности. Планирано jе да догађаj окупи око 20 учесника из различитих сектора уз присуство медиjа, а сходно мjерама за сузбиjање корона вируса

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:00