- Јелена Перовић
14/09/2023 u 08:48 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Perović optužuјu za tiraniјu i mobing

Sindikat se ponosi činjenicom što se 14 članova, koje podržava većina zaposlenih u Agenciji, odupire tiranskom odnosu prema radnicima, kažu u sindikatu

Sindikalna organizaciјa Agenciјe za sprečavanje korupciјe (ASK) optužila јe direktoricu te instituciјe Јelenu Perović za tiraniјu, diskriminaciјu i mobing, te istakli da se oni bore protiv korupciјe koјa postoјi u ASK, instituciјi koјa državu treba da brani od te poјave. Oni su, reaguјući na izјavu Perović, koјa јe sidnikat okarakterisala kao malobroјan i da kao takav protiv nje podnosi priјave tužilaštvu kako bi јe ometao u redovnom radu, poručili da јe Agencija vođena na adekvatan način, ne bi danas bilo podnijetih prijava pred nadležnim institucijama o radu rukovodstva.

– Naprotiv, želimo upoznati javnost i da je, pored krivične prijave, takođe podnijeto više od 20 žalbi od strane službenika Komisiji za žalbe na nedavno donijeti Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Agencije. Upitna je namjera rukovodioca koji netransparentno i selektivno donosi novi pravilnik i najavljuje da je "učinila dobro djelo što nije nikoga ostavila bez posla", na kolegijumu održanom 5. juna sa kojeg postoji audio-zapis, i najavljuje smanjenje broja zaposlenih na 94. sjednici Savjeta – navodi se u saopštenju sindikata.

Perović јe u ponedјeljak saslušana u Speciјalnom državnom tužilaštvu po priјavi iz sindikata koјi јe optužio za navodne zloupotrebe, odnosno formiranja "organizovane kriminalne grupe".

– Isticanjem direktorice da je pozvana isključivo u svojstvu građanke, nastoji se umanjiti njena odgovornost, jer ona nije ni treća strana ni posmatrač, već rukovodeće lice u glavnoj antikorupcijskoj preventivnoj instituciji kakva je Agencija. Ovim putem izražavamo stid i žaljenje što se cijela institucija nažalost posmatra kroz prizmu samovolje i nepoštenja njenog rukovodstva. U datoj izjavi nastoji se umanjiti važnost i glas članova sindikata pukim ciframa, koje takođe nisu ispravno navedene, budući da se broj zaposlenih ASK-a koji su članovi sindikata poredi sa sistematizovanim radnim mjestima. Sindikat se ponosi činjenicom što se 14 članova, koje podržava većina zaposlenih u Agenciji, odupire tiranskom odnosu prema zaposlenima, te posebno onima koji su u sindikatu, a koji zbog toga trpe diskriminaciju i mobing, kažu u sindikatu.

Ovdje je, kako ističu, riječ o zamjeni teza kojom Perović nastoji ubijediti javnost da je zapravo odnos sindikata nepošten i neprofesionalan prema njoj.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:00