/ - MPNI
02/03/2024 u 12:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počinje instalacija računarske opreme u nikšićkim školama

Na red za instalaciju računarske opreme došle i su škole u Opštini Nikšić, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

U računarskoj učionici JU OŠ „Braća Labudović“ biće instalirano 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima 17 računara, 17 televizora 65 inča i tri laptopa.

- Računarska učionica JU OŠ „Jagoš Kontić“ biće opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će se u kabinetima instalirati 14 računara, 14 televizora i tri laptopa.

U kabinetima JU OŠ „Ivan Vušović“ instaliraće se sedam računara, sedam televizora i dva laptopa. Za računarsku učionicu predviđeno je 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač. Područna jedinca u selu Miločani, dobiće dva računara i dva televizora 55 inča, dok će područna jedinica u selu Orah dobiti laptop i projektor. Područna jedinica u Rastovcu dobija dva laptopa i dva projektora - saopšteno je iz MPNI.

Kako su naveli, IT timovi će u računarskoj učionici JU OŠ „Braća Ribar“ instalirati 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa 11 računara, 11 televizora 65 inča i četiri laptopa. Područne jedinice ove škole u selu Zavrh i Grebice dobiće po laptop i projektor.

- Računarska učionica JU OŠ „Dušan Bojović“ opremiće se sa 16 računara, televizorom 65 inča i mutifunkcionalnim štampačem, a kabineti sa osam računara, osam televizora 65 inč i dva laptopa. Područne jedinice ove škole u selima Zagrad, Morakovo i Liverovići, dobiće po dva laptopa i po dva projektora.

Učenicima JU OŠ „Braća Bulajić“ u računarskoj učionici dobijaju dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, dok su za kabinete predviđena četiri laptopa i tri projektora. Područne jedinice u Gornjim Rudinama i Broćancu Grahovskom dobiće po laptop i projektor - navode iz ministarstva.

Ističu da će u kabinetima JU OŠ „Branko Višnjić“ biti instalirana četiri laptopa i tri projektora a u računarskoj učionici dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač. Područna jedinica u selu Javljen, dobiće laptop i projektor.

- Dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač biće instalirani u računarskoj učionici JU OŠ „Dobrislav-Đedo Perunović“ a u kabinetima pet laptopova i četiri projektora.

Računarska učionica JU OŠ „Dušan Đukanović“ dobiće dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač a kabineti četiri  laptopa i tri projektora. Područna jedinica u Dragovoljićima dobija laptop i projektor - saopštili su iz MPNI.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:04