ОШ Штампар Макарије / - SRDJA BOLJEVIC
29/04/2023 u 16:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porodica dječaka nakon incidenta: Nije istina da je odbio da vrati novac i da je nastavio sa provokacijama

Istakli su i da su nadležnim organima prepustili da utvrde čija je odgovornost za jučerašnje divljaštvo, u kojem je napadnuto ukupno petoro djece

Porodica dječaka koji je učestvovao u incidentu u dvorištu Osnovne škole "Štampar Makarije" oglasila se tim povodom, te poručiila da je problem sa porodicom njegove školske drugarice riješen prije tri dana i da je tad došlo do izmirenja porodica, ali da je uprkos tome njihov sin napadnut. Oni su naveli ii da nadležni treba da utvrde odgovornost za jučerašnje "divljaštvo", a dodali su da nije istina da je njihovo dijete odbilo da vrati novac i da je nastavio sa provokacijama.

Sukob zbog eksplicitne fotografije: Roditelj učenice istukao polumaturanta u dvorištu škole?

- Uz svu odgovornost, koju, kao roditelji, preuzimamo zbog nesmotrenog i pogrešnog poteza našeg djeteta zbog kojeg iskreno žalimo, koje je u medijima označeno kao uzrok jučerašnjeg incidenta u kojem su ga brutalno prebila trojica, 20 i više godina stariji od njega, a u kojem je povrijeđeno i naše drugo dijete, želimo da ukažemo da je problem sa porodicom njegove školske drugarice, a čiji članovi su uhapšeni, riješen prije tri dana. Tada je i došlo do izmirenja porodica i regulisanja svega što je u tom trenutku predstavljalo problem. Tada smo i mi i oni, prvenstveno kao roditelji, priznali da smo svjesni problema naše djece. Tada smo se rastali uz pruženu ruku jedni drugima. Od tog dana nijesmo imali nikakav kontakt. Sve do juče ujutro, kada smo dobili poziv za još jedno izmirenje, na koje su našu djecu dočekali motkama/pendrecima - navela je porodica dječaka u reagovanju.

Istakli su i da su nadležnim organima prepustili da utvrde čija je odgovornost za jučerašnje divljaštvo, u kojem je napadnuto ukupno petoro djece.

- Nadležni organi su upoznati i sa prijetnjama koje je naše dijete dobijalo godinama unazad, a zbog kojih nikada nije reagovalo podnošenjem prijava. Nažalost. Znači, nije istina da je naše dijete odbilo da vrati novac i da je nastavilo sa provokacijama. Sve je to detaljno iznijeto i na saslušanju u policiji. Takođe, uprava škole nas je juče obavijestila da nije istina da su naše dijete označili problematičnim, a što ste, takođe, objavili. Vjerujemo da ste nesmotreno objavili i tu informaciju i da vam nije bio cilj da nam nanesete dodatnu štetu u ovom, po sve nas, ionako teškom trenutku. Uz nadu da ćemo svi više doprinijeti suzbijanju nasilja među svom našom djecom, a čemu ćemo prvenstveno mi, roditelji teško povrijeđenog sina, znatno više obratiti pažnju, pozdravljamo vas - dodaje se u reagovanju porodice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 00:18