/ - FOTO: MPNI
06/03/2024 u 20:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Mirovnog korpusa

Danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Mirovnog korpusa. Memorandum su potpisale ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović i vršiteljka dužnosti direktorice Mirovnog korpusa za Albaniju i Crnu Goru, Meredit Dalton.

Memorandum podrazumijeva saradnju na razvoju projekata i realizaciji aktivnosti u oblasti nastave engleskog jezika, koje je identifikovalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, a podržava Mirovni korpus, obezbjeđivanjem volontera u cilju rješavanja lokalnih i nacionalnih prioriteta i postizanju održivih rezultata.

Osim podrške u realizaciji nastave na engleskom jeziku, volonteri sa nastavnicima rade takođe na angažovanju mladih u vannastavnim klubovima, obrazovnim kampovima i sportskim programima, čiji je cilj kulturna saradnja i razvijanje određenih sposobnosti kod učenika.

Nova grupa od 7 volontera položila je zakletvu u decembru 2023. godine i raspoređena je u sljedeće škole: JU OŠ,,Mahmut Adrović" Petnjica; JU OŠ,,Vukašin Radunović", Berane; JU OŠ,,Bratstvo-jedinstvo", Skarepača (Rožaje); JU OŠ,,Džafer Nikočević", Gusinje; JU OŠ,,Vuko Jovović", Danilovgrad, JU OŠ,,Aleksa Ðilas Bećo”, Mojkovac i JU OŠ,,Milija Nikčević", Nikšić.

Angažman volontera Mirovnog korpusa u Crnoj Gori doprinosi unapređenju kvaliteta učenja engleskog jezika u crnogorskim školama, naročito u manje razvijenim sredinama na sjeveru države.

Aktivnosti predviđene ovim Memorandumom su u potpunosti u skladu sa prioritetima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u vezi sa unapređenjem kvaliteta učenja engleskog jezika, posebno zbog činjenice da su volonteri dodijeljeni školama kojima je to najpotrebnije.

Činjenica da je Crna Gora 142. država u kojoj Mirovni korpus sprovodi svoj program govori o značaju ovog programa i vrijednostima na kojima je zasnovan.

Potpisivanju je prethodio sastanak sa NJ. E. Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorkom SAD u Crnoj Gori i predstavnicima Mirovnog korpusa, na kojem su u kontruktivnoj atmosferi razmatrane mogućnosti za unapređenje i jačanje postojeće saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:32