foto: DNP / - FOTO: DNP
24/03/2023 u 17:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpredsjednica Opštine Danilovgrad primila oca prve žrtve NATO bombardovanja

Porodica Stajić svakog 24. marta dolazi u Danilovgrad da položi vijence i zapali svijeću na mjestu gdje je poginuo njen Saša, i na spomenik žrtvama ratova devedesetih u Danilovgradu

Potpredsjednica Opštine Danilovgrad, Marija Radonjić, u ime Demokratske narodne partije (DNP), sa velikim pijetetom primila u posjetu oca i članove uže porodice prve žrtve NATO bombardovanja, vojnika Saše Stajića, iz Beograda, koji je tokom agresije NATO-pakta na SR Jugoslaviju stradao na redovnom odsluženju vojnog roka, kada je bomba pala na hangar kasarne „Milovan Šaranović“ u Danilovgadu.

- Saša Stajić je prva žrtva NATO-agresije na SRJ od ukupno tri i po hiljade nevinih žrtava, koje su izgubile svoje živote na prostoru Savezne Republike Jugoslavije tokom bezumnog bombardovanja od 24. marta do 10. juna 1999. godine, saopšteno je iz DNP-a.

Kako su dodali,  tokom susreta sa porodicom Stajić još jednom je iskazana snažna želja i imperativ da se ne smije zaboraviti žrtva sina jedinca Dušana i Milene Stajić, mladog Saše Stajića, čijom je pogibijom, u dvadeset prvoj godini života, unesrećena porodica Stajić ostala bez svog potomstva.

- Porodica Stajić svakog 24. marta dolazi u Danilovgrad da položi vijence i zapali svijeću na mjestu gdje je poginuo njen Saša, i na spomenik žrtvama ratova devedesetih u Danilovgradu. Saša Stajić je sahranjen na Centralnom groblju u Beogradu, ali njegova blagorodna sjenka ostaje zauvijek u Danilovgradu, gradu u kojem je položio svoj mladi život, zaključuju iz ove partije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:22