Šuškavčević / -FOTO: ARHIVA
08/07/2022 u 06:50 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednik Sindikata Uprave policije stan od 50 kvadrata platio 3.000 eura?

Šuškavčević u odgovorima za "Dan" negirao navode Alternative Crne Gore

NVO Alternativa Crne Gore juče je saopštila da je predsjednik Sindikata Uprave policije (UP) Mladen Šuškavčević dobio stan od preko 50 kvadrata po povlašćenim uslovima, a da mu je kasnije refundiran iznos od oko 22.000 eura.

image
-FOTO: FB

Vesko Pejak iz Alternative Crne Gore ustvrdio je u izjavi za "Dan" da je Šuškavčevića ukupno stan od oko 50 kvadrata koštao nešto oko 3.000 eura.

S druge strane, Šuškavčević je u odgovorima za "Dan" negirao navode Alternative Crne Gore.

– U vezi sa objavom u FB grupi Alternativa Crne Gore, odgovorno tvrdim da te tvrdnje nijesu istinite. Naime, odlukom Sindikata Uprave policije dobio sam pravo na kupovinu stana po povoljnim uslovima. Stan od 56,22 m2 kupio sam po istim uslovima koji su važili za sve kupce stanova u tom stambenom objektu (ukupno 85 stambenih jedinica). Cijena koštanja m2 stana iznosila je 600 eura, koja je umanjena na osnovu članstva u stambeni fond mene i moje supruge za novčani iznos shodno odredbama tada važećeg Pravilniku o rješavanju stambenih potreba članova sindikata. Ukupna cijena koju sam uplatio za predmetni stan je 22.176 eura, o čemu posjedujem sve materijalne dokaze – tvrdi Šuškavčević.

Većina ne može da prehrani porodice

– Da li ovako ponašanje u Upravi policije gura policiju u korupciju i kriminal. Dati nekome vlast i konstantno vršiti ovakve radnje mnoge dovede u iskušenje da se bave kriminalom. Nije tajna da se neki službenici Uprave policije bave švercom narkotika, što je skoro bila jedna od najvećih afera našeg bezbjednosnog sistema. Dokle to vodi?! Nekoliko ljudi ima sve moguće privilegije, dok većina vrijedno radi i ne može od svojih plata da hrani familiju?! Кad će policiji biti povećane plate u skladu sa planom "Evropa sad" – zaključuje Pejak.

Pejak dodaje da policajci koji štrajkuju zbog prenosnih zarada treba da znaju da Uprava policije i njen sindikat imaju dovoljno sredstava da od svojih plata isplaćuju stanove rukovodstvu sindikata.

image

Pejak

Foto: Srđan Boljević

– Ima sredstava da se plaćaju stanovi u Herceg Novom nekim od članova, na osnovu odluke nekoliko korumpiranih ljudi. Činjenica je da možda najviše nezakonitih radnji ima u Upravi policije. To je ironija, oni bi trebalo da sve stvari rade bukvalno po zakonima ove zemlje. Da to nije slučaj govori i ovaj dokument dodjele bespovratnih sredstva rukovodstvu sindikata te institucije. A ovo je samo dio nezakonitih radnji. Stan koji je Mladen Šuškavčević "platio" 500 eura/m², refundiran mu je iznosom od 22.000 eura. Ispada da je stan od 50 m² u Podgorici platio nešto oko 3.000 eura. Je li to sramota s obzirom na to da mnogi pošteni službenici Uprave policije rade čitavog života i ne mogu da kupe stan od svoje plate – kaže Pejak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:13