Moj Lab Poliklinika / -MOJ LAB
29/09/2023 u 15:41 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Psihološka pomoć u bolnim životnim iskustvima

"Raskid partnerske relacije je jedno od bolnijih životnih iskustava i veoma je stresan, jer predstavlja okidač za mnoge do tada možda i neosviješćene emocije i dovodi do brojnih promjena na praktičnom i psihološkom nivou.

Posebno je izazov ako su tu i djeca, jer to zahtijeva određeni psihoterapeutski tretman, s obzirom da ova razvojna faza nosi sa sobom puno nezdravih emocija koje bi psihoterapeutski trebalo da se prebace u zdravije emocije.

Važno je suočiti se sa raskidom kako bi život mogao da se nastavi dalje. Period posle razvoda ili rastanka je vrijeme za reorganizaciju prioriteta, svakodnevne rutine i navika. Ovo vrijeme je obojeno bijesom, ljutnjom, povrijeđenošću i tugom. To je proces koji se treba osvjestiti, kako bismo ponovo voljeli i bili voljeni. Važno je da se ne maskiraju osnovna osjećanja i da se ne bježi od njih.

Psihoterapija može biti individualna, ali je najbolje ako je u sklopu partnerske relacije".

Vesna Kostić, specijalista medicinske psihologije, psihoterapeut, psihoonkolog, REBT savjetnica  i licencirani Life coach

Ukoliko ste u životnoj fazi u kojoj vam je potrebna pomoć i savjet dokazanog stručnjaka, Vesna Kostić je 6. i 7. oktobra u Moj Lab poliklinici u Pogorici,  zakažite na broj telefona 19989

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:50