Љиљана Радуловић / - КЦЦГ
10/04/2023 u 09:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Inspekcija za javne nabavke danas u KCCG

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore najavila krivičnu prijavu zbog sumnje u malverzacije prilikom javnih nabavki hrane

Inspekcija za javne nabavke će danas posjetiti Klinički centar - kazala je direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović u jutarnjem programu Televizije "Vijesti" reagujući na krivičnu prijavu protiv više osoba iz najveće bolnice u zemlji zbog sumnje u malverzacije prilikom javnih nabavki hrane.

Sindikat slobodnih radnika KCCG-a podnio je Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog sumnje u malverzacije prilikom javnih nabavki hrane, tvrdeći da ta ustanova plaća ulje i šećer po duplo većoj cijeni.

Sindikat sumnjiči Klinički da јe litar ulja plaćao tri eura

Ona je istakla da KCCG plaća 2,80 eura po litri ulja, i to po cijeni od godišnjeg tendera iz jula 2022. godine, kada je litar ulja bio skuplji od litre benzina, a u pripremi je tender za ovu.

- Inspekcija za javne nabavke bila je u novembru prošle godine i konstatovala da je sve u redu. Pozvala sam ih ponovo da dođu, i doći će danas, nakon toga ću se ponovo obratiti javnosti i pokazati o čemu se radi - rekla je Radulović.

Nakon ovakvih medijskih spekulacija koja je grupa zaposlenih preuzela dodala da će sve pravne mjere koje može da preuzme, odnosno planira možda i da podnese tužbu protiv onih koji su uznemirili javnost lažnim dojavama.

- Ne znam da li su bili informisani, ne znam koja je bila njihova namjera. Voljela bih da se neko pozabavio pitanjem kada je realizovana javna nabavka, to je jul 2022. godine - istakla je, pored ostalog, Radulović.

Na pitanje koliko je radnika Klinički centar primio od kraja 2020. i imaju li nova zapošljavanja veze sa izborima ona je istakla da je za 27 mjeseci zapošljeno samo 260 radnika.

Na konstataciju da je Agencija za sprečavanje korupcije navela da je od raspisivanja predsjedničkih izbora u KCCG zapošljeno 60 novih radnika Radulović je istakla da oni ovoj instituciji prijavljuju i postojeći kadar koji već ima ugovor, odnosno zaposleni koji imaju ugovore na određeno i kojima se ugovor produžava.

Pola od 60 zapošljenih se, prema njenim riječima, odnosi na produženje ugovora, a pola na odobrenje za zapošljenje medicinskih sestara za šta su odobrenje tražili ranije.

Menadžmentu sumnjivo korišćenje službenih vozila KCCG: Direktorka priјavila vozače policiјi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:50