Обилазак школе / - Општина Бар
22/09/2021 u 15:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић обишао ОШ "Блажо Јоков Орландић", ђацима уручио таблете

Општина издвојила око 24.000 еура буџетских средстава које се намјенски донирају основним школама

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић уручио је данас таблет уређаје за ђаке прваке РЕ популације, кориснике материјалног обезбјеђења породице и хранитељских породица.

Он је са секретарком за културу, младе и спорт Ирином Дабовић и сарадницима обишао и основну школу „Блажо Јоков Орландић" који похађа дио ђака ових категорија дјеце.

Општина Бар за почетак школске године опредијелила је раније буџетска средства предвиђена за трансфере образовању за инвестиције у основне школе на територији општине али и за помоћ категоријама ђака првака који су у највећој потреби, корисницима материјалног обезбјеђена породице, ђацима из ромске и египћанске популације и хранитељских породица за које су обезбијеђени таблет уређаје.

 - Чини ме посебно срећним и задовољним што смо данас били у прилици да уручимо прву донацију и то у школи „Блажо Јоков Орландић“, са циљем да се ђаци припреме за активности које ће бити реализоване у образовном систему за ову календарску годину. И ако се настава одвија редовно, таблет уређаји који смо им обезбиједили сигурно ће им бити од користи ако се током године пређе на систем онлине наставе - казао је Раичевић.

Они су, заједно са директором школе Милорадом Булатовићем обишли и просторије које се реновирају и адаптирају у школи, а предсједник Општине поручио је да ће локална управа наставити да подржава такве активности како би помогли и олакшали процес образовања најмлађих суграђана, нарочито осјетљивих категорија. 

 - Били смо у прилици да посјетимо канцеларију која заступа интересе дјеце РЕ популације са којом у континуитету имамо сарадњу и спроводимо све оне активности које су дефинисане Локалним акционим планом за ову годину. Општина на овај начин шаље јасну поруку да одговорно и врло посвећено прати рад образовних институција у нашем граду и сходно финансијским могућностима обезбјеђујемо помоћ за реализацију програмских активности или за адаптацију објеката у којима се одвијају наставне активности - рекао је предсједник Општине.

Како су истакли из ове општине, разумијевајући све изазове и тешкоће са којима се ови ђаци и њихове породице суочавају и упркос томе улажу велике напоре да се образују, локална управа жели да помогне њих и њихове породице и олакша им процес образовања кроз адаптацију простора за образовни процес али и опремање модерним технологијама.

Подсјећају да је Општина издвојила око 24.000 еура буџетских средстава које се намјенски донирају основним школама али посебно и Друштву родитеља дјеце са посебним потребама, за побољшање услова боравка ђака и процес наставе у школским објектима, за реновирање учионица, обнављање фасада, систем гријања и друге потребе.

-  Иако су овакве санације основних школа у надлежности и обавези ресорног Министарства Владе Црне Горе, којем објекти и припадају, а не Општине Бар, препознали смо суштинску важност рјешавања овог проблема и одвојили значајна средства за обезбјеђивање услова за нормалан процес образовања ђацима у нашем граду - закључили су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:58