Митар Ракчевић / - Приватна архива
27/05/2021 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракчевић: Нова власт за 24 сата може ријешити убиство Душка Јовановића

Сви они који су одговорни за бројне пропусте у истрази, разне опструкције па чак и омогућавање бољих услова једином осуђеном за саизвршилаштво у убиству Јовановића, годинама су обављали најзначајније функције

Након 17 година од убиства главног и одговорног уредника „Дана“ Душка Јовановића,ништа се није промијенило у односу на ону ноћ када је убијен. У „Дан“ се и даље пуца из мрака, казао је помоћник главног и одговорног уредника „Дана“ Митар Ракчевић.

„Сви они који су одговорни за бројне пропусте у истрази, разне опструкције па чак и омогућавање бољих услова једином осуђеном за саизвршилаштво у убиству Јовановића, годинама су обављали најзначајније функције. Неки од њих и данас сједе у згради тужилаштва, предсједништва и Управе полиције.  Да ли је то била награда због прикривања убица и налогодаваца, питање је које би актуелна власт требала да постави њима и то кроз кривичне поступке. То им је између осталог обавеза, то су обећали. А људи се држе за ријеч“, рекао је Ракчевић.

Свима је, наглашава, јасно да ако постоји политичка воља, након пада ДПС-а и дјелимичне демонтаже криминогених структура блиских бившем режиму, да нова власт за 24 сата може ријешити убиство Душка Јовановића.

„Правни тим редакције „Дана“ је тужилаштву и полицији поднио више кривичних пријава међу којима и против полицијских функционера. Да би открили истину, не треба им пуно времена. У тим пријавама је све нацртано.  Мафија не прашта, а да ли ће актуелна власт опростити мафији остаје да се види“, закључио је Ракчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:07