/ ilustracija foto: lazar ružić
11/08/2022 u 11:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rok za dostavljanje cjenovnika izbornog oglašavanja ističe sjutra

Iz ASK-a su podsjetili da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 2. avgusta posebnom odlukom obustavio izvršenje ranijih odluka o raspisivanju izbora za odbornike i zatim raspisao izbore u Podgorici i 13 opština za 23. oktobar

Rok za dostavljanje cjenovnika izbornog oglašavanja u kampanji za lokalne izbore, koji će biti održani 23. oktobra, ističe sjutra, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Iz ASK-a su podsjetili da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 2. avgusta posebnom odlukom obustavio izvršenje ranijih odluka o raspisivanju izbora za odbornike i zatim raspisao izbore u Podgorici i 13 opština za 23. oktobar.

“Po slovu Zakona, od dana raspisivanja izbora počinje izborna kampanja, a sve obaveze se primjenjuju na sve obveznike bez obzira na radnje koje su preduzimali u prethodnom periodu”, rekli su iz ASK.

To, kako su kazali iz Agencije, znači da su pružaoci medijskih usluga u obavezi da dostave nove cjenovnike izbornog oglašavanja.

Iz ASK-a su pozvali obveznike Zakona na poštovanje normi i ukazali na to da će se u prekršaju naći svi koji nijesu dostavali cjenovnike ukoliko budu pružali usluge medijskog oglašavanja u kampanji.

“Cjenovnici će, kako je i predviđeno Zakonom, biti objavljeni na internet stranici Agencije”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:33