Šaranović u Rimu / - FOTO: MUP
06/02/2024 u 16:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović-Buzija: MUP na pravom putu u borbi protiv korupcije

Buzije je najavio konkretnu podršku MUP-u u kratkom roku i predložio razmjenu iskustava i znanja, kroz jačanje kadrovskih kapaciteta jedinica zaduženih za borbu protiv korupcije, ali i kroz snaženje materijalno – tehničkih kapaciteta

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sastao se danas u Rimu sa predsjednikom Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije (ANAC) Đuzepe Buzijom. Šaranović je tom prilikom kazao da MUP preduzima konkretne aktivnosti na polju suzbijanja korupcije i da je posvećen stvaranju ambijenta u kojem će se snaga institucije crpiti iz znanja i integriteta službenika ministarstva i policije, saopšteno je iz tog resora.

- Predsjednik Buzija je ministru Šaranoviću uputio podršku u potvrđenoj odlučnosti Crne Gore u intenziviranju aktivnosti u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i pranja novca, a vidljivi rezultati u procesu EU integracija koje postiže Ministarstvo unutrašnjih poslova su za pohvalu -  dodaje se u saopštenju.

Imajući u vidu bogato iskustvo Italije u borbi protiv korupcije, ovaj sastanak je odlična prilika za početak razmjene dobrih praksi, kao i preciziranje konkretne saradnje dvije države na ekspertskom nivou, istakao je Šaranović i dodao:

"Snaženjem integriteta službenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova postaće sinonim za profesionalizam i odlučnost u borbi protiv korupcije i svih oblika kriminaliteta."

- Buzije je na sastanku potvrdio otvorenost za saradnju sa crnogorskim ministarstvom unutrašnjih poslova i organa za sprovođenje antikorupcijskih zakona: „Korupcija je veoma složen problem i da bi se pobijedila potrebna je kolaboracija više službi, a svakako je najveća odgovornost na Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje će, vjerujem, odgovoriti tom zadatku - dodaje se u saopštenju.

Buzije je najavio konkretnu podršku MUP-u u kratkom roku i predložio razmjenu iskustava i znanja, kroz jačanje kadrovskih kapaciteta jedinica zaduženih za borbu protiv korupcije, ali i kroz snaženje materijalno – tehničkih kapaciteta.

- Podrška snaženju svih kapaciteta MUP-ovog Odjeljenja za antikorupciju, sa naše strane, biće konkretna i kontinuirana, ne samo od strane ANAC-a, već od svih nadležnih organa Italije - istakao je Buzije.

Šaranović i Buzije su se saglasili da je zajednička saradnja obostrano korisna i poželjna, a ista će biti potvrđena potpisivanjem Memoranduma o razmijevanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:10