/ - фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
02/12/2021 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шефица Мисије ОЕБС-а одала признање Брђанину на постигнутим резултатима

Она је похвалила добре резултате у борби против организованог криминала, као и оне постигнуте по питању повећања броја жена у полицији

Директор Управе полиције Зоран Брђанин се данас састао са новоизабраном шефицом Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, амбасадорком Домиником Ваг. 

Брђанин је амбасадорки Ваг пожелио добродошлицу у Црну Гору и истакао да се сарадња полиције и Мисије ОЕБС-а заснива на партнерству и међусобном повјерењу, те нагласио: „Увјерен сам да ће сарадња полиције и Мисије ОЕБС-а у периоду који слиједи бити успјешно настављена, остајемо отворени унапређење сарадње и јачање капацитета полиције уз подршку Мисије.“

Шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори одала је признање директору Брђанину и његовом тиму за постигнуте резултате и одличну сарадњу.

Она је похвалила добре резултате у борби против организованог криминала, као и оне постигнуте по питању повећања броја жена у полицији.

- Мисија ће наставити да подржава Управу полиције у спровођењу њених стратешких политика у 2022. години, посебно у области сајбер криминала, борбе против трговине људима, борбе против нелегалног посједовања оружја и трговине оружјем- казала је амбасадорка Ваг.

Она је додала да би рад полиције у заједници, који Управа полиције планира да оснажи, могао бити добар алат за даље јачање повјерења јавности у полицију.

- ОЕБС-ово истраживање о перцепцији полиције у Црној Гори, објављено прије 10 дана, показало је да је полиција међу три институције од највећег повјерења у земљи, што одражава позитиван тренд у јавности о раду полиције уопште. Предстоји још посла на јачању полицијских капацитета за борбу против дрога, наркотика и превенцију насиља у породици, као и на повећању сарадње грађана и полиције- казала је амбасадорка Ваг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:21