/ - FOTO: VLADA CG
04/04/2024 u 18:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Mladi su ključni faktor za napredak i razvoj Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić primio je predstavnike Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, povodom obilježavanja 20 godina postojanja te institucije i Dana studenata.

Sastanak je bio prilika da se istakne značaj studentske zajednice u društvenom i akademskom životu Crne Gore.

Uvažavajući doprinos koji studenti daju društvenom i ekonomskom razvoju zemlje, predsjednik Vlade je istakao važnost njihovog glasa i u procesima donošenja odluka, te je izrazio punu podršku naporima za unapređenje obrazovnog sistema i stvaranje boljih uslova za studiranje.

U razgovoru je istaknuto da su mladi nosioci promjena i ključni faktor u ostvarivanju napretka i razvoja zemlje, te da će Vlada nastaviti konstruktivan dijalog sa studentskom zajednicom u cilju stvaranja što bolje evropske budućnosti Crne Gore.

- Da bi država bila izvanredna, ljudi moraju biti izvanredni. Zato nemojte da se plašite da testirate ideje koje imate i radite puno, prvenstveno na sebi. To će vam donijeti iskustvo, neophodno da kasnije znate šta je moguće uraditi i pomoći će vam da lakše dođete do pravih izbora kod donošenja bitnih odluka -poručio im je premijer Spajić.

Tokom sastanka, razmatrano je niz tema od interesa za studente, uključujući postojeća zakonska rješenja, studentski standard, mogućnosti zapošljavanja nakon završetka studija, kao i pitanja koja se tiču studentskog aktivizma i participacije.

Bilo je riječi o važnosti pružanja prilika studentima da rade tokom studija, uzimajući u obzir potrebu za sticanjem praktičnog iskustva i razvojem profesionalnih vještina. Vlada će, konstatovao je premijer Spajić, aktivno raditi na stvaranju povoljnog okruženja za zapošljavanje mladih ljudi, kako bi se osiguralo da svaki student ima mogućnost da ostvari puni potencijal.

Sastanku su ispred Studentskog parlamenta prisustvovali predsjednik Andrej Vukčević, student povjerenik UCG Filip Vujović i članovi Tijana Đerić i Vedran Vujisić.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:25