Milan Nič / - X/MILAN NIC
30/04/2024 u 07:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nič: Crna Gora će podržati Rezoluciju o Srebrenici UN, ali je neće sponzorisati

Crna Gora će podržati Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici, ali je neće sponzorisati. Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO, Milan Nič napisao je na mreži X da je to rekao premijer Milojko Spajić.

Nič je naveo da je u u Berlinu razgovarao sa Spajićem, koji boravi u posjeti Njemačkoj.

Nič je naveo da je pitao crnogorskog premijera o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, a da je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

On je istakao i da je imao priliku da pita Spajića o kretanju Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU), da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi.

- Takođe, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici, naveo je Nič.

Prema njegovim riječima, Spajić je kazao da je njemalki kancelar Olaf Šolc potvrdio da Crna Gora ide ka članstvu u EU, i da će nakon dobijanja IBAR-a pokazati da je spremna da bude prva naredne članica.

Šolc: Krajnje vrijeme za članstvo Crne Gore u EU

Nič je rekao da je, kada su u pitanju regionalne tenzije i mješanje Beograda, Spajić naveo da je to stalno pitanje, ali da je medijska percepcija pretjerana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 01:42