/ - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
05/04/2024 u 09:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Učenici i studenti iz Bugarske u posjeti Ministrastvu prosvjete, nauke i inovacija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija posjetila je grupa učenika i studenata iz Republike Bugarske koji se nalaze u četvorodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović, pozdravila je goste, zahvalila na posjeti i odgovarala na pitanja koja se odnose na obrazovni sistem Crne Gore, kao i mogućnostima za uspostavljanje intenzivnije saradnje izmedju dvije zemlje u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija.

image
- FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE

Posjeta je organizovana u sklopu inicijative “Omladina Crne Gore i Bugarske – most za nove mogućnosti” koju je pokrenula Ambasada Crne Gore u Republici Bugarskoj u saradnji sa bugarskom Asocijacijom “Catch the rainbow”.

Aktivnosti i ciljevi Asocijacije su usmjereni ka djeci i mladima u Bugarskoj da unaprijede kvalitet života, da obezbijede sredstva i mogućnosti za kvalitetan život, hronično bolesnoj djeci, s posebnim akcentom na one koji boluju od dijabetesa, popularišu sport i zdravu ishranu među djecom i omladinom.

V.d. direktora Direktorata za medjunarodnu saradnju, Marko Vukašinović, održao je prezentaciju o obrazovnom sistemu Crne Gore, sa posebnim osvrtom na temu popularizacije sporta u školama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:27