Jakšić Stojanović i Santander / - FOTO:MPNI
02/04/2024 u 16:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UNICEF će podržati izradu desetogodišnje strategije reforme obrazovanje

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, primila je danas u oproštajnu posjetu šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Huana Santandera.

Tokom srdačnog razgovora, Santander je ocijenio da u narednom periodu Crna Gora treba da ulaže dovoljno sredstava iz državnog budzeta u poboljšanje školske infrastrukture, jačanje vještina djece i nastavnika za korišćenje novih tehnologija, kontinuiranu obuku za sve nastavnike kao i povećanje broja asistenata u nastavi, romskih medijatora i školskih psihologa.

 -UNICEF će podržati izradu desetogodišnje strategije reforme obrazovanje koja će ubrzati ovaj process, a time i razvoj zemlje i njenu spremnost za članstvo u EU - kazao je odlazeći šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Ministarka Jakšić Stojanović se zahvalila šefu UNICEF-a u Crnoj Gori Huanu Santanderu na posvećenom radu tokom svog mandata.

- Ministarstvo je veoma zadovoljno plodonosnom saradnjom sa prijateljima iz UNICEF-a koji su svjetski promoteri obrazovanja. Vjerujem da ćemo tu saradnju nastaviti i u budućnosti u cilju što kvalitetnijeg obrazovanje naše djece - poručila je Jakšić-Stojanović.

MPNI promovisao upis djece iz RE zajednice u vrtiće i škole

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:06