/ - SRDJAN BOLJEVIC
21/10/2023 u 12:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Odlučni smo i efikasni u primjeni i obezbjeđivanju poštovanja LGBTQ+ prava

Montenegro prajd, čiji je slogan samoodređenje, počeće na Trgu Nezavisnosti od 13 sati, a u 14 sati i 45 minuta predviđeni su pozdravni govori

Zalažemo se za afirmaciju ljudskih prava kroz samoodređenje, poručili su iz Uprave policije povodom jedanaeste Parade ponosa koja će biti održana danas u Podgorici.

U policiji kažu da su odlučni i efikasni u primjeni i obezbjeđivanju poštovanja LGBTQ+ prava, te da tako pružaju podršku ovoj zajednici i ističe važnost zaštite njihovih prava kao posebnu odgovornost svake demokratske države.

Montenegro prajd, čiji je slogan samoodređenje, počeće na Trgu Nezavisnosti od 13 sati, a u 14 sati i 45 minuta predviđeni su pozdravni govori.

Šetnja centrom Podgorice počeće u 15 sati.

Učesnici će se kretati od Trga Nezavisnoti prema Ulici Miljana Vukova (Zlatarska ulica), do Trga Balšića, Ulicom Novaka Miloševa, Ulicom slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Bulevarom Stanka Dragojevića, kroz Bokešku ulicu i nazad do Trga nezavisnosti.

Nedavno su organizatori šetnje poručili na konferenciji da žele na ovaj način da pokažu da su ponosni na sebe, da odbijaju da budu građani/ke drugog reda i da su prihvatajući sebe hrabro iskoračili iz mraka nasilja, diskriminacije. Rekli su da se na ovaj način bore za prava svih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:13