/ - ilustracija
25/11/2023 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Zbog najavljenih vremenskih uslova apel za opreznu vožnju uz zimske gume

Iz policije skreću pažnju vozačima da najavljena meteorološka situacija može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju

Iz Uprave policije upozoravaju vozače da zbog najava Zavoda za hidrometeorogiju i seizmologiju o nepovoljnim vremenskim i meteo uslovima narednih dana budu posebno oprezni i da poštuju obavezu upotrebe zimskih guma.

- Skrećemo pažnju vozačima da najavljena meteorološka situacija može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Takođe, podsjećamo vozače na obaveznu upotrebu zimskih guma na vozilima koja učestvuju u saobraćaju na putu na kojem ima snijega, leda ili poledice, ili koji je obuhvaćen Naredbom čija je primjena počela 15. novembra - navode u saopštenju.

Apeluju na vozače da strpljivom vožnjom, prilagođenoj meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:00