/ FOTO: RTCG
14/03/2024 u 13:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada će pomoći u saniranju posljedica štete nastale prilikom jutrošnjeg zemljotresa

Nakon dobijanja zvaničnih informacija Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u vezi zemljotresa koji se dogodio jutros oko četiri sata sa epicentrom na području planine Golije, Vlada Crne Gore će pomoći u sanaciji eventualne štete pričinjene ovom prilikom.

- Naime, Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, kojom predsjedava Vladimir Joković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će se upoznati sa stanjem na terenu  i shodno propisanim procedurama donijeti odluke o daljem postupanju, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Prema zvaničnim informacijama, sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je jutros, u 4.06 časova registrovao jači zemljotres sa epicentrom na području planine Golije šest kilometara jugozapadno od Čarođa (Crna Gora).

Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 5.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VII stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 16 km. Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području.

(VIDEO) Kovačević posjetio mjesto pogođeno zemljotresom: Opština je tu za građane

(FOTO) Zemljotres srušio štalu u Banjanima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:53