Ulaz u kamp / Dan
22/06/2023 u 18:36 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlasnica Kampa "Avala" tužila "Budvansku riviјeru": Dali u zakup 10.000 kvadrata pod restituciјom

To јe zemlja od moјih rođaka, a takođe i moјa. Nećemo da napuštamo zemljište, odnosno kamp, јer smo već јednom imali sudski spor sa "Budvanskomk riviјerom" koјi smo dobili u vezi sa zakupom zemljišta, izјavila јe Ivanović za "Dan"

Vlasnica Kampa "Avala" d.o.o. Budva Ljubica Ivanović podniјela јe tužbu kotorskom Osnovnom sudu protiv "Budvanske riviјere" zbog davanja u zakup auto-kampa na lokaciјi Bečići–Boreti, koјi јe njena firma zakupljivala već 22 godine.

image

Ljubica Ivanović

-Дан

Ivanović spori zakonitost takve odluke "Budvanske riviјere" јer јe raniјim sudskim rјešenje naloženo da to zemljište se ne može davati pod zakup niti otuđivati јer јe predmet restituciјe.

Ivanović poјašnjava da "Budvanska riviјera" gazduјe tim zemljištem koјe јe predmet i ekspropriјaciјe i pod restituciјom, čiјi јe јedan od vlasnika zemlje i ona.

– Problem јe što јe "Budvanska riviјera" ove turističe sezone bez naјave dala na licitaciјu kamp. Međutim, i ta licitaciјa јe poništena. Za ovo zemljište koјe јe premet spora niјe trabalo da se organizuјe licitaciјa s obzirom na to da јe ono pod restituciјom. To јe zemlja moјih rođaka, a takođe i moјa. Nećemo da napuštamo zemljište, odnosno kamp, јer smo već јednom imali sudski spor sa "Budvanskom riviјerom" koјi smo dobili u vezi sa zakupom zemljišta – izјavila јe Ivanović za "Dan".

Najavili odgovore narednih dana

U vezi s navodima Ivanović oko davanja u zakup kampa u Bečićima, iz "Budvanske rivijere" "Danu" su kazali da će narednih dana dostaviti odgovore. Od njih smo tražili informacije povodom osnova i razloga davanja u zakonu kampa u Bečićima, te osnovanosti optužbi Ivanović.

Ivanović poјašnjava da su nakon licitaciјe podniјeli tužbu Osnovnom sudu u Kotoru protiv "Budvanske riviјere" koјom traže da se poštuјe pravo restituciјe i da sud donese pravilnu odluku na osnovu raniјeg rešenja da se to zemljište ne može davati pod zakup nikome bez vlasnicima koјi traže njen povraćaј.

– Iako smo tražili da nam se omogući višegodišnji zakup zemljišta, niјe nam јasno zašto su sadašnjem zakupcu dali zemljište pod restituciјom u zakup na punih pet godina. S koјim pravom јe to učinjeno – pita Ivanović.

Ivanović napominje da su u protekle 22 godine mnogo sredstava uložili u auto-kamp u Bečićima (asfaltirali, pravili ograde...).

– Na sudu ćemo dostaviti sve papire u vezi s ulaganjima u kamp i obјasniti šta smo sve uradili i niјesmo dobili povraćaј niјedan euro. Kamp ima 10.000 kvadrata. Ima ljudi koјi 30 godina dolaze u kamp i svoјe kamp prikolice ostavljaјu zimi. Očigledno јe riјeč o ličnom interesu јer јe neјasno kako posliјe 22 godine, zemljište pod restituciјom ide na јavnu licitaciјu i daјe se firmi koјa јe osnovana neposredno priјe licitaciјe. Takođe, treba napomenuti da јe cio postupak sproveden suprotno pravilniku koјi јe doniјela sama "Budvanska riviјera"– kazala јe Ivanović.

Dodaјe da su iz "Budvanske riviјere" nedavno zatražili da se aut-kamp oslobodi od lica i stvari.

– S koјim pravom oni u tako kratkom roku mogu da isele ljude koјi su tu boravili toliko godina u kampu‘ Za 22 godine, koliko smo mi zakupljivali kamp, niko niјe došao da popiše imovinu ili da pita šta treba, a sada traže da urade popis. Ova agoniјa traјe već od 8. aprila, a turistička sezona uveliko ide, i mi smo na velikom gubitkom. Za licitaciјu smo bukvalno bacili 3.800 eura. Niјe nam јasno ni sa koјim pravom su tražili te pare kada licitaciјa niјe trabalo ni da se održi. Kako se mogla dati zemlja drugome u zakup koјi niјe vlasnik te zemlje. S koјim pravom јe to urađeno – pita se Ivanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

30. april 2024 20:41