Sa potpisivanja ugovora / - VRHOVNI SUD
28/12/2023 u 15:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vrhovni sud: Praksa u sudovima i za studente Univerziteta "Mediteran"

Praksa uključuje prisustvo suđenjima u Osnovnom i Višem sudu u Podgorici, kao i organizovanje kolektivne praktične nastave na Pravnom fakultetu

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta "Mediteran" ubuduće će moći da obavljaju praksu u sudovima radi stručnog usavršavanja i sticanja praktičnih vještina precizirano je, između ostalog, Memorandumom o saradnju koji su potpisali Vrhovni sud Crne Gore i ovaj fakultet.

Praksa uključuje prisustvo suđenjima u Osnovnom i Višem sudu u Podgorici, kao i organizovanje kolektivne praktične nastave na Pravnom fakultetu. Takođe, na osnovu procjene predsjednika sudova, studentima će se davati i određeni zadaci iz prakse.

- Potpisivanje Memoranduma ima za cilj postizanje kvalitetnijeg obrazovanja budućih pravnika i istovremeno sticanje praktičnih vještina", kazala je vršiteljka dužnosti predsjednika Vrhovnog suda dr Vesna Vučković - ksaopšteno je iz Vrhovnog suda Crne Gore. 

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta "Mediteran" prof. dr Srđa Božović istakao je zadovoljstvo činjenicom da će se sadržaj Memoranduma ostvariti na korist sticanja praktičnih znanja i vještina studenata.

- Istovremeno, sudije će kao eksterni izvođači praktične nastave studentima prava približiti konkretne situacije sa kojima će se sretati u svojoj praksi - poručio je Božović.

Pravni fakultet će u saradnji sa Vrhovnim sudom organizovati i zajedničke naučne i stručne skupove kao i naučno – istraživačke projekte od obostranog interesa, a analizu sprovedenih aktivnosti radiće predsjednik Vrhovnog suda i dekan Pravnog fakulteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:19