/ - SRDJAN BOLJEVIC
23/06/2023 u 15:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za novi program na engleskom jeziku predloženo 60 mjesta

Iz UCG-a su kazali da je Senat, kojim je predsjedavao rektor Vladimir Božović, konstatovao da je predlog usklađen sa kadrovskim, prostornim, materijalnim i drugim resursima fakulteta, iskazanim interesovanjem prethodnih godina, brojem potencijalnih mentora, kao i potrebama tržišta rada

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) predložio je da na prvu godinu studija na studijskom programu Biznis i ekonomija na engleskom jeziku bude upisano 60 brucoša.

Kako je saopšteno iz UCG-a, Senat je to predložio na današnjoj sjednici, na osnovu mišljenja Centra za unapređenje kvaliteta i na predlog Vijeća Ekonomskog fakulteta.

- Imajući u vidu da je postupak akreditacije za navedeni studijski program okončan, a da je postupak procesa licenciranja u Ministarstvu prosvjete u toku, riječ je o uslovnom predlogu o upisu 60 brucoša - navodi se u saopštenju.

Iz UCG-a su kazali da je Senat, kojim je predsjedavao rektor Vladimir Božović, konstatovao da je predlog usklađen sa kadrovskim, prostornim, materijalnim i drugim resursima fakulteta, iskazanim interesovanjem prethodnih godina, brojem potencijalnih mentora, kao i potrebama tržišta rada.

Predlog Senata UCG-a o broju studenata za upis na navedeni studijski program biće dostavljeni na dalje razmatranje Upravnom odboru Univerziteta.

- Takođe, na verifikaciju biće proslijeđena i odluka Senata o izboru redovnog profesora Građevinskog fakulteta Srđe Aleksića za predstavnika akademskog osoblja sa akademski zvanjem iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka na upražnjeno mjesto u Upravnom odboru UCG - kaže se u saopštenju.

Navodi se da je danas prihvaćen i zahtjev za odobravanje izdavanja časopisa „Glasnik studenata Univerziteta Crne Gore“ kojeg pokreće Studentski parlament UCG, a čiji je cilj afirmacija naučnoistraživačke djelatnosti studenata UCG-a.

- Na osnovu plana Studentskog parlamenta u časopisu će biti objavljivani prikupljeni izvodi iz najboljih master radova studenata sa svih fakultetskih jedinica - rekli su iz UCG-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:34