Sa obuke / foto: GI 21. maj
19/12/2023 u 09:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeković: Potrebno poboljšanje funkcionisanja gradske skupštine

Zeković je predložio jačanje kapaciteta odbornika i odbornica kako bi kvalitetno i odgovorno obavljali svoju predstavničku funkciju

Skupština Glavnog grada u saradnji sa Zajednicom opština Crne Gore, organizovala je izuzetno kvalitetnu obuku na temu „Ovlašćenja i odgovornosti odbornika i način vršenja odborničke funkcije“, kazao je Aleksandar Saša Zeković, samostalni odbornik i član nestranačke Građanske inicijative “21. maj”.

Predavači na obuci Mišela Manojlović i Dragan Šoć, sa značajnim profesionalnim, obrazovnim i političkim iskustvom, dali su sve od sebe da podrže odbornike u njihovim ulogama i pomognu im da razviju odgovarajuću političku kulturu, znanja i vještine da proizvode odluke koje su korisne i racionalne za građane.  

- Obuka je bila praktična, participativna i korisna, jer najveći broj osoba u gradskoj skupštini po prvi put u svom životu obavlja odborničku funkciju a tu ulogu treba afirmisati i osnažiti u zajednici jer doprinose mnogim važnim odlukama koje utiču na život stanovnika Podgorice - kazao je Zeković.

On je odmah po konstituisanju aktuelnog saziva gradske skupštine predložio jačanje kapaciteta odbornika i odbornica kako bi kvalitetno i odgovorno obavljali svoju predstavničku funkciju.

- Rukovodstvo Skupštine Glavnbog grada je prihvatilo tu inicijativu ali je obuka više puta odlagana zbog nedovoljnog interesovanja odbornika da bi na kraju u istoj učešće uzelo oko 15 odsto odbornika i odbornika iz vlasti i opozicije - kazao je Zeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:24