Podignuta rampa u Zagoriču dok prolazi voz / - SCREENSHOT/ YOU TUBE
08/09/2023 u 15:20 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ŽICG: Rampa u Zagoriču u kvaru zbog nesmotrenosti komunalaca

U toku je proces saniranja oštećenog kabla i ugradnje spojnice (nastavka) da bi spoj bio zaštićen u zemlji, pa očekujemo da će kvar u najkraćem roku biti otklonjen, rekla za portal Dana pi-ar ŽICG Dijana Mihailović

Rampa na željezničkom prelazu u Zagoriču u kvaru je, o čemu smo na portalu Dana danas ranije pisali, zbog nesmotrenost zaposlenih iz preduzeća Komunalne usluge. To je za portal Dana rekla Dijana Mihailović, pi-ar Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG).

- Uređaj za osiguranje putnog prelaza Zagorič u kvaru je zbog nesmotrenost zaposlenih iz preduzeća Komunalne usluge, koji su prilikom čišćenja bagerom oko kontejnera, oštetili napojni kabal za uključni senzor koji aktivira rad prelaza prilikom nailaska voza u uključnu zonu. Svjesni smo i poštujemo činjenicu da ovo preduzeće obavlja svoje radne aktivnosti, ali ovako nešto se ne dešava prvi put. Radnici Komunalnih usluga su zbog postavljanja kontejnera poravnali zemljište iznad trase kabla koji su, takođe, tom prilikom pokidali, da bi tada bili upozoreni da sa mašinama ne smiju ići dalje od postojećeg nivoa zemljišta - saopštila je Mihailović za portal Dana.

image

Prekinut kabal koji je prouzrokovao kvar rampe

- ŽELJEZNIčKA INFRASTRUKTURA CRNE GORE

Angažovanjem stručnih službi ŽICG i kablovske jedinice u toku je proces saniranja oštećenog kabla i ugradnje spojnice (nastavka) da bi spoj bio zaštićen u zemlji, pa očekujemo da će kvar u najkraćem roku biti otklonjen.

- Stanje uređaja na putnom prelazu Zagorič (kao i na ostalim putnim prelazima) prati se cjelodnevno, u realnom vremenu od strane otpravnika vozova u jednoj od susjednih stanica, preko određene signalizacije. Samim tim, otpravnik vozova, koji vrši regulisanje saobraćaja u svakom momentu ima uvid u to da li je uređaj ispravan, odnosno da li je u kvaru. U situacijama kada je u kvaru, on odmah obavještava dežurnu Službu za održavanje, koja mora intervenisati u što kraćem roku - navela je ona za portal Dana.

(VIDEO, FOTO) Ne radi rampa na pružnom prelazu u Zagoriču

Propisanim željezničkim pravilima i uputstvima, tačno je predviđeno koje radnje se moraju preduzeti u slučaju kada je uređaj za osiguranje putnog prelaza u kvaru, kako bi se obezbijedilo sigurno odvijanje saobraćaja. U datim okolnostima, mašinovođa dobija pisani nalog u kome se navodi da nailazi na putni prelaz na kome je uređaj za osiguranje u kvaru, i da ispred njega mora stati i dati signalni znak "pazi", to jest mora svirati kako bi upozorio učesnike u drumskom saobraćaju. Nakon uvjeravanja da su se drumska vozila, odnosno pješaci zaustavili sa obje strane putnog prelaza on nastavlja kretanje.

image

Prekinut kabal uređaja

- ŽELJEZNIčKA INFRASTRUKTURA CRNE GORE

Služba za održavanje interveniše u svim situacijama, kada dobiju obavještenje od strane otpravnika vozova. Takođe, kroz redovna održavanja i preglede, preventivno djeluju da bi kvarovi na ovim uređajima bili što rjeđi, rekla je Dijana Mihailović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:23