/ MARAŠ DUKAJ
16/12/2022 u 15:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Značaj procesa digitalizacije i jačanje sajber bezbjednosti

stakao je da Vlada Crne Gore u svojim prioritetnim oblastima visoko pozicionira profesionalnu javnu upravu, koja kvalitetno pruža usluge krajnjim korisnicima i ima adekvatne pristupne kapacitete na putu ka Evropskoj uniji

Dukaj je učestovao je u panel diskusiji na temu "Budući trendovi za pružanje javnih usluga i pametno upravljanje", prilikom čega je okarakterisao ovo pitanje kao izuzetno značajno, ne samo za Crnu Goru, već i globalno.

Istakao je da Vlada Crne Gore u svojim prioritetnim oblastima visoko pozicionira profesionalnu javnu upravu, koja kvalitetno pruža usluge krajnjim korisnicima i ima adekvatne pristupne kapacitete na putu ka Evropskoj uniji.

Dukaj je naglasio značaj procesa digitalizacije i jačanje sajber bezbjednosti. Poseban akcenat je stavio na Strategiju digitalne transformacije i Strategiju reforme javne uprave za period od 2022-2026, kojima se planira unapređenje procesa digitalizacije i upravljanja kvalitetom u javnoj upravi u oblasti pružanja usluga, što će dovesti do standardizacije procesa rada u čitavoj javnoj upravi i razvoja e-servisa za potrebe građana i privrede, zaključuje se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:00