Све информације морају бити на црногорском језику / - грађевинарство.рс
05/05/2021 u 10:50 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Врше надзор бетонских блокова

Из Тржишне инспекције подсjећjу да ови производи мораjу бити усаглашени са захтjевима хармонизованог црногорског стандарда, у складу са Законом о грађевинским производима
image

Све информације морају бити на црногорском језику

- грађевинарство.рс
Тржишна инспекциjа, како jе саопштено, у континуитету врши надзор производа планираних Општим програмом надзора производа на тржишту за 2021 годину. Инспектори ће током маjа спроводити надзор бетонских блокова произведених од обичних лаких агрегата.

Подсjећjу да ови производи мораjу бити усаглашени са захтjевима хармонизованог црногорског стандарда, у складу са Законом о грађевинским производима.

– Произвођач jе обавезан да изврши оцjену и провjеру постоjаности своjстава бетонских блокова на основу система за оцjену и провjеру своjстава и то сходно систему 2+ за Категориjу I и 4 за категориjу II. Коjи систем оцjене и провjере постоjаности своjстава производа ће произвођач одабрати зависи од краjње употребе производа и испитаног своjства наводи се у саопштењу – истакли су из ove инспекције.

Осим наведеног, произвођач jе у обавези да оциjени своjства за наjмање jедну битну карактеристику производа.

– Тржишна инспекциjа апелуjе на произвођаче, овлаштене заступнике и увознике коjи на тржиште Црне Горе стављаjу бетонске блокове коjи су прописно означени, да уз производе приложе изjаву о своjствима и другу техничку документациjу зависно од оцjене и провjере постоjаности своjставa, те да све информациjе мораjу бити на црногорском jезику – закључили су из Тржишне инспекциjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 17:57