/ Масовна вакцинација
03/05/2021 u 14:51 h
Б.К.Б.К.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стекли се услови за масовну вакцинацију

Подсjећамо грађане да jе поштовање епидемиолошких мjера неопходно и у периоду између примања прве и друге дозе вакцине, као и петнаестак дана након ревакцинациjе, казали су из Ковид одговор тима
Масовна вакцинациjа против ковида-19 од сjутра ће бити организована на више од 140 пунктова у свим црногорским општинама. До сада jе прву дозу вакцине примило више од 40 хиљада грађана, а ревакцинисало се готово 24 хиљаде, навели су из Ковид одговор тима. Доласком новог контингента од 200 хиљада кинеских „синофарм” вакцина стекли су се услови за масовну имунизациjу.
– Подсjећамо грађане да jе поштовање епидемиолошких мjера неопходно и у периоду између примања прве и друге дозе вакцине, као и петнаестак дана након ревакцинациjе – казали су из Ковид одговор тима.
Пунктови за вакцинацију се налазе у Андриjевици два у Дому културе; у Бару и Сутомору пет – у хотелу „Принцес”, седам у гимназиjи „Нико Роловић”, као и по jедан пункт у Вирпазару и Остросу. У Беранама је 12 пунктова у спортском центру, у Биjелом Пољу пет у ОШ „Миливоjе Добрашиновић” и пет у сали Расово. Будва и Петровац имају шест пунктова у Црвеном крсту, Цетиње четири у Црвеном крсту, Даниловград четири пункта у ОШ „Вуко Jововић”, Херцег Нови има 10 у Институту Игало (стара фаза), Колашин два у сали ОШ „Ристо Маноjловић”, Котор шест у Центру за културу „Шкаљари”. Моjковац има два пункта у ОШ „Алекса Ђилас Бећо”, Никшић шест у Технополису, осам пунктова у сали ОШ „Лука Симоновић” и шест у сали ОШ „Милева Лаjовић Лалатовић”, Петњица један пункт у ОШ „Махмут Адровић”, Плав четири у СМШ „Баћо Башић”, Плужине један у здравственом центру, Пљевља четири у Дому воjске и четири у Првоj основноj школи. Подгорица, Тузи и Голубовци имају шест пунктова у спортском центру, шест у музичком центру, шест у универзитетском центру, четири у ВМЦ, два у Дому здравља Тузи и један у Дому здравља Голубовци. Рожаjе има три пункта у сали ОШ „Мустафа Печанин”, Шавник један у Образовном центру, Тиват четири у Центру за културу „Партизан”, Улцињ три у аутобускоj станици, Жабљак један у ОШ „Душан Обрадовић”.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:46