Dritan Abazović / - VLADA CG
15/06/2023 u 21:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Država da bude stoprocentni vlasnik Instituta Igalo ili da uvedemo ozbiljnu firmu

Za bilo koju od navedenih opcija potrebno je vrijeme, kazao je on

Premijer Dritan Abazović kazao je da je rješenje za Institut Igalo da država kupi 40 i nešto odsto i bude sto procentni vlasnik ili da proda vlasništvo i pokuša da uvede ozbiljnu, kredibilnu firmu koja bi time preuzela dužnost da zaštiti zdravstveni turizam i podigne usluge na najmanje četiri zvjezdice. Za bilo koju od navedenih opcija potrebno je vrijeme, kazao je on za TVCG.

Kako je istakao, navija za to da buduća vlada nema ove probleme i da ne troši vrijeme na nepotrebne stvari i političke obračune, kao što je 43. Vlada.

On je naveo da su parametri u našem budžetu izvanredni.

- Ako Crna Gora do 1. jula ne bankrotira bilo bi lijepo da oni koji su to najavili, a pretenduju da preuzmu Crnu Goru, kažu da je izjava bila pogrešna i da se izvine, kazao je Abazović i dodao da smo u prvom kvartalu imali drugi najveći rast u Evropi.

- Samo je Island ispred nas. To niko nije očekivao, to je na samo godinu dana 43. Vlade - naveo je Abazović.

Osvrnuo se i na trajektnu liniju Kamenari - Lepetane.

- Izvršnom direktoru Pomorskog saobraćaja Dejanu Banu sam ranije rekao da više neće prodavati kartu i bio sam vrlo jasan - to znači da novac s linije Kamenari - Lepetane neće prihodovati firma nego država, rekao je Abazović.

Podsjetio je da je država kupila dva njegova trajekta, te da će možda kupiti i ostale.

- To će da postane vlasništvo države. Nama je svejedno da li ih kupujemo u Hrvatskoj, Grčkoj, Turskoj ili u Crnoj Gori. Mi ne možemo Banu da uzmemo njegovu imovinu, ovo nije 48. Navijao sam da se usvoji anti-mafija zakona, ali ne možemo da radimo stvari protivzakonito - to je njegova imovina koju možemo da zakupimo i kupimo. Cilj je da sada svaki dan država Crna Gora prihoduje 20.000 eura, rekao je on.

Za sve one koji misle da na toj liniji nema dobiti, Abazović je kazao da nemaju pojma o ekonomiji  i dodao da je cilj za godinu Crna Gora napraviti flotu.

- A da onda Crna Gora hipotetički u narednih 20 godina ubire značajan veliki profit od linije Kamenari - Lepetane, dodao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:20