/ Foto: IVAN PETROVIC - IPE
16/11/2022 u 14:02 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović i Damjanović o Spajiću: On treba samo da zaćuti, nema pravo da išta komentariše

Ne možete budzet nazvati neprijateljskim. Možete nečemu drugom dati prioritet, ali tako ne možete govoriti, poručio je premijer

Mnistar finansija Aleksandar Damjanović poručio je danas bivšem ministru finansija i funkcioneru Pokreta "Evropa sad" Milojku Spajiću da nije dosledno da ostavlja komentare o budžetu za narednu godinu i da treba samo da zaćuti. 

(VIDEO) Spajić: Ovaj budžet je napravljen da sruši državu, neodrživ je

Podsjetimo, Spajić je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je budćet za narednu godinu stvoren da sruši državu i da je neodrživ. 

- Neko ko dobija duplo negativnog misljenja DRI, ima najmanja prava da se oglasi po pitanju budžeta. Neko ko je tražio 900 miliona eura zaduženja, sad kaže da za 2023. godinu ne trebaju zaduženja. Neko ko je na kazao da njegov program ne povećava budžetske rashode nema pravo da komentariše. On je neko ko treba samo da zaćuti - kazao je Damjanović na današnjoj konferenciji za novinare u Vili Gorica. 

Damjanović je tvrdio da je Spajić kritikovao kapitalni budzet koji je veći od proslogodisnjeg za 35 miliona eura. 

- On je mjerio budžet kriptovalutama. Za hedžing aranzman mu je rečeno da otvori četiri oka, a on umjesto da podrži budžet napravio je totalni diskontinuitet- ocijenio je ministar. 

Premijer Dritan Abazović kazao je da razumije politički kontekst, ali je očekivao malo više korektnosti od strane Spajića. 

- Ne možete budzet nazvati neprijateljskim. Možete nečemu drugom dati prioritet, ali tako ne možete govoriti. Ovdje vidim političku dimenziju i ja je tako doživljavam- naveo je Abazović.

Poručio je da Crnoj Gori trebaju realne razvojne politike.

- Siguran sam da ce Crna Gora pronaći dovoljno značajan broj političara koji će se usredsrediti na te teme. Manje populizma i nacionalizma. Ja vjerujem u takvu buducnost- poručio je Abazović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:14