/ Фото: RADE KOPRIVICA
20/06/2022 u 17:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић и Жугић тврде да је ситуација у банкарском систему сјајна

Премијер и гувернер Центарлне банке сматрају да банкарски сектор функционише без проблема

Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић састао се данас са гувернером Централне банке Црне Горе Радојем Жугићем, а како је саопштено из Владе, на састанку су утврдили да банкарски сектор функционише без икаквих проблема.

Жугић је, како је наведено из Владе, упознао Абазовића са актуелном ситуацијом у банкарском сектору Црне Горе и истакао задовољство због "стабилности, ликвидности и позитивних параметара у банкарском сектору који функционише на највишем нивоу".

- То је произвело увећање депозита приватних и правних лица у држави, а они су највећи откад се врше мјерења у Црној Гори, што је резултирало умањење каматних стопа и бољу ситуацију у банкарском сектору него 2019. године- казао је Жугић. 

Абазовић је казао да је задовољан што банкарски сектор, како тврде, функционише без икаквих проблема, истичући да то најбоље говори о укупној стабилизацији економских прилика.

- Важни су позитивни параметара у банкарском сектору у контексту предстојеће кризе изазване агресијом Русије на Украјину и надам се да ће поменути сектор наставити да и убудуће биљежи одличне резултате- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:00