/ RITAN ABAZOVIĆ
19/10/2022 u 13:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Penzionerima od danas minimalna isplata 253 eura

Abazović je kazao da su, u kratkom vremenskom periodu, omogućili da u ovim teškim vremenima penzioneri ipak dobiju značajno veće naknade nego što je to bilo u prethodnom periodu

Lijepe vijesti za sve penzionere iz Vlade Crne Gore. Prošle godine je minimalna penzija bila 147 eura, a od danas počinje isplata uvećane minimalne penzije koja sada iznosi 253 eura", istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović povodom povećanja minimalne penzije.

Abazović je kazao da su, u kratkom vremenskom periodu, uz pomoć rebalansa i svih onih koji su podržali taj predlog, omogućili da u ovim teškim vremenima penzioneri ipak dobiju značajno veće naknade nego što je to bilo u prethodnom periodu.

,,Vjerujemo, da ćemo dobrim radom i zalaganjem uspjeti da i ostale penzije u narednim godinama povećamo i pomognemo, naročito u ovim kriznim vremenima da prevladate tešku finansijsku situaciju", kazao je Abazović u obraćanju penzionerima.

Premijer je naveo da Vlada misli na generacije građana koje su gradile i stvarale Crnu Goru i da se mora učinjeti sve da im se odužimo na najbolji mogući način.

,,Nadam se da ćemo uskoro saopštiti još neke lijepe vijesti o vama zato što namjeravamo da kroz jednokratnu pomoć takođe olakšamo vašu finansijsku situaciju. Želim vam dobro zdravlje i da penzije trošite na najbolji mogući način", zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:51