/ -FOTO: DAN
24/06/2022 u 07:34 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši radnici Vektre "Boka" ponovo protestovali: Sumnjaju da SDT nastavlja praksu suda

Želimo da javno skrenemo pažnju premijeru i Vladi da se već jednom preduzmu mjere prema ovome što se radi i da li je moguće spriječiti ovaj zločin prema ovih 240 porodica, kazao je predsstavni radnika

Bivši radnici Vektre "Boka", sada već peti put, okupili su se juče ispred hotela "Plaža" u Herceg Novom da još jednom iskažu nezadovoljstvo zbog inertnosti državnih organa kada je riječ o ostvarivanju njihovih prava.

Oni su se, kako je istakao Đorđe Rajak, predsjednik NVO "Bivši radnici Vektre Boka" dopisom obratili premijeru Dritanu Abazoviću i Privrednom sudu, a angažovali su i tim koji priprema krivičnu prijavu.

Rajak sumnja da se u Specijalnom državnom tužilaštvu ponavlja situacija kao u Privrednom sudu, odnosno da se prijave drže u fiokama.

– Želimo da javno skrenemo pažnju premijeru i Vladi Crne Gore da se već jednom preduzmu mjere prema ovome što se radi i da li je moguće spriječiti ovaj zločin prema ovih 240 porodica. Apelujemo na tužilaštvo da jednom konačno donese odluku o tih 10–15 krivičnih prijava – kazao je Rajak.

Ističe da je imovina svakim danom manja, dugovanja ostaju neisplaćena, radnici ne mogu da ostvare pravo na penziju, a slučaj je već nekoliko godina u fazi izviđaja.

– Tužilaštvo je dokazalo da je novac pokraden, da su svi objekti HTP "Boke" nezakonito prodati. Vektru više ne treba ni spominjati. Ružno je spomenuti to ime, jer je sa tim imenom nesreća došla u ovaj grad i ugrozila ove naše porodice – ističe Rajak.

Skrenuo je pažnju tužilaštvu na sve prijave, posebno na poslednju prema sekretaru kompanije, koji je, kako tvrdi, nezakonito naplatio 250.000.

Rajak pita sekretara Ranka Grbavca gdje je novac od zakupa parkinga hotela "Igalo" i nekadašnjeg "Tamarisa".

Radnici će, kako je najavio, u subotu, u saradnji sa preduzećem Čistoća organizovati akciju čišćenja dvorišta hotela "Plaža".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:11