Sa sastanka Bulajića sa saradnicima i Radusinovića / - UPC
12/07/2023 u 15:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulajić - Radusinović: Prioritet dostizanje evropskih standarda carina

Prvi čovjek UPC je uručio Radusinoviću "Monografiju carinske službe Crne Gore", čijoj je izradi značajno doprinio nekadašnji direktor Uprave carina

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Vladimir Bulajić, sa saradnicima, susreo se danas sa nekadašnjim direktorom Uprave carina Miodragom Radusinovićem, saopšteno je iz UPC.

Prvi čovjek UPC je uručio Radusinoviću "Monografiju carinske službe Crne Gore", čijoj je izradi značajno doprinio nekadašnji direktor Uprave carina.

- Ovo je prilika da se podsjetimo teškog perioda u kojem je funkcionisala crnogorska Uprava carina, izazova sa kojima se suočavala i suočava, reformi koje su se sprovodile i sprovode da bismo ostvarili napredak na dobrobit države - ocijenjeno je na sastanku.

Kako navode iz UPC, Radusinović je bio direktor institucije carina od 1999. do jula 2009. godine, u čijem formiranju je učestvovao u teškim i složenim uslovima, a od 1994. godine je bio na čelu Carinarnice Podgorica. Ekonomista po struci, radni vijek je proveo na značajnim operativnim i rukovodećim pozicijama i sada je u penziji.

Bulajić je više od dvije decenije u carinskoj službi, a prošao je sve nivoe rada u svom angažmanu.

Sagovornici su saglasni da institucija postiže dobru dinamiku u sprovođenju projekata koji su u njenoj nadležnosti, prije svega u oblasti izgradnje informacionih sistema, aplikacija i modernizacije opreme za sprovođenje carinskih kontrola.

Bulajić je naglasio da carinska služba uvijek mora biti efikasan servis.

- Zato je naš prioritet u predstojećem periodu modernizacija i prilagođavanje evropskim i svjetskim standardima, jer jedino na takav način možemo biti dio globalne carinske mreže, kvalitetan partner i servis crnogorskim građanima i privredi - kazao je on.

Na sastanku su učestvovali i pomoćnici direktora UPC u Sektoru za carinske poslove Tatjana Vujisić i Sektoru za usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica, Jaho Demić, kao i načelnica Odsjeka za zaštitu prava intelektualne svojine i praćenje zabrana i ograničenja Milanka Strunjaš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:38