/ - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA
03/03/2023 u 10:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Damajnović sa predstavnicima Opštine Plužine

U tom smislu, kako je ministar naglasio, prihodi iz ekonomskog državljanstva omogućiće opštinama da kandiduju razvojne projekte i adekvatnije valorizuju resurse sa kojima raspolažu

Ministar finansija  Aleksandar Damjanović  sastao se sa predsjednikom i Glavnim administratorom Opštine Plužine, Slobodanom Delićem i Vladimirom Kneževićem kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji i potrebama ove lokalne samouprave.

- U tom kontekstu, predstavnici opštine ukazali su na otvorena pitanja u vezi ekonomskog državljanstva, raspolaganja i stavljanja u promet zemljišta u vlasništvu opštine, odnosno eksproprijacije za potrebe izgradnje sportske hale, stadiona i parkinga, ali i potrebe rješavanja stambenih pitanja zaposlenih posredstvom razmjene stanova. Takođe, tema razgovora bila je iznalaženje modela za isplatu zaostalih zarada radnicima Fabrike elektroda Plužine- navodi se u saopštenju.

Ministar je ukazao na spremnost resora kojim upravlja da pruži podršku ravnomjernom regionalnom razvoju, sa akcentom na opštine na sjeveru zemlje kao što su Plužine, u kojima je odliv stanovništva povećan, i u koje se u prethodnom periodu nije ulagalo.

- U tom smislu, kako je ministar naglasio, prihodi iz ekonomskog državljanstva omogućiće opštinama da kandiduju razvojne projekte i adekvatnije valorizuju resurse sa kojima raspolažu- navodi se u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno da se u daljoj komunikaciji, na nivou operativnih timova, stvore tehničke pretpostavke za rješavanje pomenutih pitanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:49