MF, Gusinje / - MINISTARSTVA FINANSIJA
26/10/2023 u 15:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović sa Balićem: Prioritet obaveze koje Gusinje ima prema Oštini Plav

Tema razgovora bila je i mogućnost obezbjeđivanje sredstava za eksproprijaciju zemljišta na putnom pravcu Gusinje-Grebaje

Ministar finansija Aleksandar Damjanović sastao se danas sa novoizabranim predsjednikom Opštine Gusinje Sanelom  Balićem sa kojim je razgovarao o saradnji Vlade i te opštine.

Razgovarano je o modelima rješavanja finansijskih izazova sa kojima se suočava Opština Gusinje, gdje su kao prioritetne naznačene obaveze koje ta Opština ima prema Oštini Plav, u skladu sa odlukom o podjeli imovine, kao i obaveze po osnovu ugovora za kupljenu nekretninu u kojoj se trenutno nalazi dio službi ove lokalne samouprave. Tema razgovora bila je i mogućnost obezbjeđivanje sredstava za  eksproprijaciju zemljišta na putnom pravcu  Gusinje-Grebaje. 

Damjanović je poručio da fokus treba da bude na jačanju i podsticaju razvoja sjevernih opština, a da je na nivou Vlade potrebno razmotriti modele podrške u prevazilaženju finansijkih poteškoća.

On je takođe izrazio očekivanje da će Opština Gusinje, kao i druge sjeverne opštine, adekvatno iskoristiti sredstva opredijeljena po osnovu prihoda od ekonomskog državljanstva.  

Balić je zahvalio ministru Damjanoviću na iskazanoj spremnosti da doprinese rješavanju, kako je kazao, nagomilanih finansijskih problema i nastojanju da se postigne likvidnost budžeta te opštine.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva finansija Miloš MedenicaMiralem Bektešević, sekretar Sekretarijata za privredu razvoj i finansije Opštine Gusinje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:57